in ,

Besmettingsrisico bij testevenementen ongeveer net zo groot als thuis en 1,5 meter afstand niet nodig in theater of bios

52e9d6404d5baf14ea898675c6203f78083edbed575678417c2f7a 640 corona

Het besmettingsrisico bij de twee eerste Fieldlabs was ongeveer net zo groot als thuis. Het gaat daarbij om het Back to Live Congres op 15 februari en de theatervoorstelling van Guido Weijers op 20 februari, beide in het Beatrix Theater in Utrecht.

Dit zijn zogenaamde Type I-evenementen: events die in een indoorlocatie plaatsvinden, waar het publiek zich rustig gedraagt en het gebeuren vooral op één vaste plek beleeft.

Uit de twee experimenten bleek dat vooral een -toegangstest veel impact heeft op de coronabesmettingen.

Daarnaast spelen onder meer de logistiek van het evenement en adequate ventilatie een rol.

Sneltest vereist

Volgens Fieldlab Evenementen kunnen dit soort evenementen zo snel mogelijk weer georganiseerd worden, ook bij een hoge besmettingsgraad.

Lees verder bij de bron: AD.nl

Het overgrote merendeel van het publiek hield zich tijdens de eerste twee proefevenementen van Fieldlab Evenementen aan de gestelde maatregelen. Zo heeft 98,4 procent zich aan de instructies gehouden.

Ook het aantal risicovolle contactmomenten (binnen 1,5 meter en langer dan 15 minuten cumulatief) tussen mensen was relatief beperkt.

Dat concludeert Fieldlab, een gezamenlijk initiatief van de evenementensector en de , na de onderzoeken tijdens het zakelijke congres op 15 februari en de theatervoorstelling van Guido Weijers in het Beatrix Theater in Utrecht.

Bij het congres en bij de voorstelling zaten zo'n vijfhonderd mensen in de zaal die van tevoren een negatief coronatestresultaat moesten laten zien. Het ging om zogenoemde type 1-evenementen die plaatsvinden in een binnenlocatie, waarbij het publiek zich rustig gedraagt en zich voornamelijk op een plek bevindt.

In de weken erna is ook getest tijdens voetbalwedstrijden, concerten en festivals met meer publiek en meer bewegingsvrijheid. Die resultaten zijn nog niet bekendgemaakt.

Lees verder bij de bron: Wel.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vaccines babies.schedulejpg e1482316483880

Ver weggestopt: Covid-experiment-vaccin komt in rijksvaccinatieprogramma (jaarlijkse prik), ook kleine kinderen

World Government Forming Now Header

George Soros en Bill Gates zijn twee van de grootste donoren van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, de Raad van Europa, Internationaal Strafhof, de VN en de WHO