in ,

Blauwe paradijsvogel Guy Verhofstadt

De Belgische toonde gisteren aan dat liberaal haantje-de-voorste Guy Verhofstadt niet erg zindelijk is bij de keuze van zijn bijklusjobs. De fractievoorzitter van de Europese liberalen in het was

tot voor een jaar ook nog bestuurder bij Exmar, waarvan de in Bermuda gevestigde dochter Exmar Offshore in de Paradise Papers vernoemd wordt. Van blauw haantje-de-voorste tot blauwe paradijsvogel, een genetisch voor de liggende mutatie…  Meer details in het PVDA-artikel  en een bericht op Politico.

De bestuursfunctie bij Exmar leverde Verhofstadt 60.000 € per jaar op, een stuk minder dan zijn baan als europarlementslid (6250 € netto per maand, plus royale dagvergoeding, kostenvergoeding en reisvergoeding, zie hier).

Maar Exmar bracht minder dan de helft op van zijn bestuursfunctie bij de investeringsmaatschappij Sofina: 143.000 € per jaar.

Integrity Watch vermeldt nog enkele andere bijbaantjes van onze noeste landgenoot en becijfert dat zijn activiteiten buiten het Europees Parlement hem jaarlijks tussen de 192.000 € en de 348.000 € opbrengen.

Lees ook eens verder bij de bron: andereuropa.org


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Filibuster’ 50Plus en PVV mislukt, geen vertraging Wet Hillen

ISIS kondigt op het darknet aanslagen tijdens kerst in Europa aan