in ,

Burgers worden voorbereid op heftige verhoging gemeente belasting

5377129959 90a6dc2f9c fuck eu1

Indien het nog niet duidelijk was: de gemeente belastingen moeten en gaan omhoog. In een bezuinigingsmaatregel heeft Rutte (onder druk van bezuinigingsdictaten van de EU overigens) een hele set taken overgedragen aan de gemeenten, maar tegelijkertijd de hand op de knip gehouden.

Resultaat voor de gemeente: veel meer verantwoordelijkheden vergezeld van weinig extra geld om het daadwerkelijk te doen. Rutte bezuinigde met deze actie 700 miljoen euro. Dat is een recept dat natuurlijk gaat mislukken: de gemeenten hebben EN geen ervaring met zorg bijvoorbeeld EN krijgen ook niet het geld om het daadwerkelijk goed te doen.

Gewoon eens twee berichtjes waarin de horige lakeien hun toegewezen werk netjes uitvoeren:

Jorritsma (VVD uiteraard) komt u de belastingverhoging weer verkopen

Jorritsma (Voorzitter Vereniging van Nederlandse Gemeenten) vindt dat financiering gemeenten anders moet: Ze krijgen steeds meer taken en “daar hoort ook een andere financiering bij”. Anders is uiteraard een ander woord voor meer. Dat blijkt al snel, ze zegt:

… blij te zijn met plannen van minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) om gemeenten meer belastingen te laten innen, maar dat is volgens haar niet de enige mogelijkheid. “Er moet breder worden gekeken naar de financiering van lokaal beleid.”

Dan gooien we vervolgens natuurlijk weer de bekende onderzoekscommissie in de strijd:

De Commissie Financiële ruimte voor gemeenten gaat volgens Jorritsma een analyse maken van ontwikkelingen op financieel-economisch, demografisch en bestuurlijk gebied die van invloed zijn op het geld van gemeenten. Ook zal de commissie voorstellen doen voor nieuwe financiering.

Wat zegt horige lakei Minister Plasterk?

Plasterk: gemeenten meer belastingen laten heffen: Minister Plasterk vindt dat gemeenten meer belasting moeten kunnen heffen. Volgens Plasterk vragen gemeenten al jaren om een verruiming van gemeentelijk belastingbeleid. En nu zij steeds meer taken overnemen, moeten zij volgens hem minder afhankelijk worden van wat zij van de Rijksoverheid krijgen.  “Het kabinet onderschrijft de gedachte dat een verruiming van het lokale belastinggebied past bij de verruiming van het gemeentelijke takenpakket”, schrijft hij.

Natuurlijk zegt Plasterk dat! Hij moet zoveel bezuinigen onder druk van de EU en de bankiers – denk aan de banken die eindeloos om geld vragen, de EU met eindeloze geldhonger, en de zuidwaardse welvaartstroom van de euro. Oplossing: met gelijkblijvende overheidsbelastingen gewoon minder doen! Maar dat betekent dat dat wat ze niet doen naar gemeenten moet. De Nederlandse overheid moet zichzelf immers opheffen. Maar dat is natuurlijk een prachtkans om meer belasting te heffen!

Deze lastenverzwaringen zijn zelfs goed voor de democratie!

Vereniging Eigen Huis rapporteert nog een bizarre wending in het verhaal: ‘Maak gemeentebelasting eerlijker’ Allereerst is de belastingverhoging door gemeenten al naar de kamer gestuurd, gedaan feit dus weer. Maar de aanpak heet ‘Agenda Lokale Democratie’. Het is dus gewoon goed voor de democratie dat de gemeenten meer belasting gaan heffen! Zo verkopen ze het, beste mensen. Ze doen de democratie een enorm plezier u meer te laten betalen voor slechtere dienstverlening.

Niet Of/Of, maar En/En

Als u ook maar enigszins heeft opgelet afgelopen tijd weet u natuurlijk dat dit een EN/EN wordt. EN de overheidsbelastingen gaan omhoog (waarvoor is onduidelijk, ze doen zelf haast niets meer!) EN de gemeentebelastingen gaan omhoog omdat zij het werk moeten doen wat de overheid deed maar niet meer mag doen omdat ze opgeheven moeten worden. Wat dit is niet een ideetje van Rutte, die is EU beleid. Om soevereiniteit en zeggenschap van lidstaten af te zwakken moeten de overheden van de EU-lidstaten hun werk overdragen aan zowel de EU als naar gemeenten.

Dit betekent ook weer meer geld voor de belastingdienst!

Extra financiën bij de gemeenten betekent natuurlijk ook meer voor de belastingdienst om in te grijpen. Als goed voorbeeld was de Belastingdienst onlangs in het nieuws omdat ze vonden dat ze te weinig geld kregen van de Gemeente Vlaardingen.

Lees verder via Lang Leve Europa!.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
166302605 6fa10d65ce kalasjnikovs1

Zou het echt? Partij zware wapens op weg naar Nederland in Kroatië onderschept

62fc89cdcd51adf864c6add1 640 euro e14208728087851

En daar gaat weer 1,8 miljard euro, nu weer naar Oekraïne