in , , , ,

Cameratoezicht in stadions gaan racistische supporters herkennen op China 2.0-achtige wijze

facial recognition 0

Er komen strengere maatregelen om racisme aan te pakken in voetbalstadions. Door de inzet van meer camera’s wil het kabinet het eenvoudiger maken om supporters te herkennen die zich misdragen.

De KNVB, op zijn beurt, gaat langere stadionverboden opleggen.

Dat wordt naar verwachting de uitkomst van het gesprek tussen het kabinet en de KNVB donderdagmiddag, melden bronnen aan de NOS.

Aanleiding is het recente incident tijdens de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior. Vanuit het thuisvak klonken voor Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira zwarte piet-liedjes en oerwoudgeluiden.

Het leidde tot veel opschudding. Premier Rutte zei direct dat hij samen met minister Grapperhaus van Justitie het gesprek met betrokkenen wilde aangaan.

Het kabinet wil dat de pakkans omhoog gaat en wil daarom meer slimme camera’s, die bijvoorbeeld mensen kunnen volgen of herkennen…..

Lees verder bij de bron: ThePostOnline

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
burgerdoden no

De Nationale Leugenkampioenschappen i.p.v. Kamerdebatten

bew politie

En zo begon het: Gemeenten vragen inzet defensie om taken politie over te nemen