in ,

En zo begon het: Gemeenten vragen inzet defensie om taken politie over te nemen

Defensie moet taken overnemen van de nu er steeds minder politie beschikbaar is. Dat vinden de gemeenten Veenendaal, Utrechtse Heuvelrug en De Bilt.

Daarover dienen ze vrijdag een motie over in op een vergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

De gemeenten kampen met steeds minder blauw op straat. Gisteren werd bekend dat de politiebureaus van Veenendaal en Rhenen vanaf 1 december minder vaak open gaan vanwege de onderbezetting.

De in de regio zit krap in het personeel door de inzet bij landelijke beveiligings- en bewakingstaken.

De drie burgemeesters van de Utrechtse gemeenten vragen nu in de motie om een ‘bijdrage in operationele capaciteit’ aan het ministerie van Defensie.

Of dat ook betekent dat taken van de over moeten nemen, is nog niet duidelijk.

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
Gast
1 jaar geleden

Het wordt steeds erger in dit pokkenland. Het wordt hoog tijd voor een staatsgreep en Nexit, want dit loopt de klauwen uit.

scherpschutter1943
1 jaar geleden

De koninklijke Marechaussee is een apart onderdeel van de krijgsmacht. Met dit verschil dat alle leden van dit onderdeel vanaf de rang van marechaussee 1e klas, volledige opsporingsbevoegdheid hebben, ook ten aanzien van burgers. Het zou dus normaal gesproken simpel zijn om de marechaussee de burgerpolite te laten ondersteunen, zoals gebeurde in de jaren 60/70 in Amsterdam. Het probleem is nu dat ook de marechaussee een groot personeels tekort heeft en haar eigen organieke taken alleen met grote moeite kan doen.

Nederlandse regering onder curatele AUB
Gast
1 jaar geleden

Dit is precies wat de cabal wil namelijk absolute controle over de burgers. Zonder een directe aanleiding zouden zij never nooit dit onderwerp ter tafel hebben kunnen brengen. Maar nu met de talloze problemen met migratnen die de burgers al vanaf het begin op zich af zagen komen, komen Gemeenten met deze verzoeken.
Het is de hoogste tijd dat de Nederlandse overheid onder curatele wordt geplaatst door een burgerregering, want het gaat helemaal fout in dit land.

bertmaathuis
Gast
1 jaar geleden

Nederland is een natie, een staat, maar bovenal een bedrijf!
Als bedrijf staat het bedrijf Nederland ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, de KvK in Washington. (USSEC),(kantoorhoudend te Korte Voorhout 7 te Den Haag.

Dat betekent dat er in Nederland géén ambtenaren zijn. En dat politie mensen dus óók geen ambtenaar zijn, maar wel personeelsleden, in dienst van een bedrijf.
Hebben politie mensen dan wel het recht om een medemens aan te houden en zo nodig te beboeten dan wel in gevangenis te nemen? Neen! Het ÍS zo!

Cameratoezicht in stadions gaan racistische supporters herkennen op China 2.0-achtige wijze

Over de Raad van State uitspraak: Dus toch communisme via de achterdeur?