in ,

Cash betalen boven 3000 euro wordt verboden in strijd tegen witwassen

geralt / Pixabay

Niet meer met bankbiljetten de nieuwe keuken, stukadoor of auto betalen, maar het voortaan gewoon overmaken.

Het wil de strijd met zwart geld harder aangaan en wil daarom een verbod op contante betalingen van meer dan 3000 euro.

Vandaag komt het kabinet met het wetsvoorstel.

Jaarlijks wordt er in maar liefst 16 miljard euro witgewassen, bleek uit eerder onderzoek van het WODC. Dat is 2,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp), alles wat mensen in Nederland verdienen.

Een deel daarvan wordt via cash betalingen witgewassen of via banktransacties, weet Paul Vlaanderen, voorzitter van de anti-corruptieorganisatie . “Het gaat in totaal om grote sommen geld.”

Meldplicht

Op dit moment moeten ondernemers officieel melding maken als klanten vanaf 10.000 euro cash willen betalen. Als het voorstel wordt aangenomen, zijn cashbetalingen van meer dan 3000 euro voortaan taboe.

Ook het bedrag omzeilen via meerdere losse betalingen is dan ook verboden. Deze maatregel geldt al in België.

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Dat ze liever de criminelen een strenger aapakken i.p.v. weer de eigen bevolking de dupe te laten worden van hun eigen falen.

EU in actie
1 jaar geleden

De Nederlandse overheid van de burgers is de overheid niet meer, maar uitvoerend apparaat in dienst van de EU. Nederland is ook geen democratie maar op zijn best een oligarchie en de Nederlandse politici met uitzondering van een paar partijen niet meer dan trekpoppen en zakkenvullers (al dan niet gechanteerd).

De niet democratische EU of Nieuwe Wereld Orde (NWO) van banken en corporaties willen absolute controle en macht over de burgers via de tactiek van de salamiworst. Iedere keer een stukje bevoegdheid naar Brussel zonder dat de burgers zich daarover hebben uitspreken. Dat is niets minder dan oorlog en landverraad.

jmm.peters
1 jaar geleden

een regering die…..een eerlijk belasting systeem invoert wat het overtollige geld bij de rijken weg haalt, de belachelijk hoge lonen bij de regering meer dan halveert. in plaats van de wacht uitkeringen ook nog eens op strijkt. zou een geloofwaardige regering zijn. in plaats daarvan de armoede alleen maar aan wakkeren.

LadyL
1 jaar geleden

Ik vraag mij af, of deze nieuwe regel ook voor hen ‘de Regeringleiders’ geldt…… Tenslotte, beschikken zij over het grote geld over de ruggen van de burgers. Laten zij nu eens beginnen met het land ‘DEMOCRATISCH’ te besturen. Zij zijn alleen ons Burgerlijk Wetboek om zeep aan het helpen gedurende deze aflopende zittende periode….GOD ZIJ DANK

Partizaan
1 jaar geleden

Stomme regel…
1) jaagt klanten weg waarbij het bankwezen in eigen land niet goed geregeld is en dure apparatuur hier in Nederland kopen( bouwmateriaal, bedrijfswagens etc..) Goed voorbeeld: Belgie!! Deze zijn allemaal sinds 2014 inkopen gaan doen in NL en DE.
2) Criminaliteit zal toenemen omdat criminelen eenmaal te traceren zijn op verdachte kasstromen. (Follow the money) Goed voorbeeld: Belgie criminaliteit alleen maar toegenomen.
3)Ontstaat meer zwart geld omdat mensen klanten niet zullen wegsturen met contant geld en worden gedwongen om minder te gaan factureren op papier…
4) Kasgeld verandert in zwart geld, deze zal verdwijnen uit de Nederlandse economie naar andere landen die niet vies zijn van geld.
DANKJEWEL VVD, VOOR ZO EEN …REGEL DIE HET DE MKB’ER WEER EEN STUK MOEILIJKER MAAKT OM EEN BEETJE GELD TE VERDIENEN. IPV OP TE KOMEN VOOR DE ONDERNEMER LOPEN JULLIE JE EIGEN AANHANG EEN BEETJE TE NAAIEN. BEETJE BEZIG HOUDEN MET KENTEKENBORDEN OM DE 2 JAAR TE VERVANGEN, LEKKER BELANGERIJK.

1 jaar geleden

De rijken in nederland kunnen het zich permitteren om er louche advocaten op na te houden die precies weten op welke manier je zwart geld, crimineel geld of ander niet officieel geld ( met een luchtje) straffeloos naar een belastingparadijs kan over maken. Voor multinationals is nederland een belastingparadijs want een bedrijf als SHELL heeft nog nooit in nederland winstbelasting betaald. Via slinkse wegen (door Rutte c.s. goedgevonden) sluizen die de winst weg naar het lucratieve buitenland. Conclusie, Rutte met zijn VVD en handlangers, zijn vijanden van het nl.volk. Laat ze dat weten via de stembus. Als dat niet helpt dient uit andere vaten getapt te worden.

Peuters steeds later zindelijk, want ouders zijn te druk om het ze te leren

Alarm om weer een nieuwe stijging energierekening