in , ,

Alarm om weer een nieuwe stijging energierekening

Consumenten moeten rekening houden met een nieuwe tegenvaller op de energierekening. In 2022 komt er zeker 60 euro per jaar bij, mogelijk wordt de verhoging al vanaf 2020 in stapjes ingevoerd.

Daarvoor waarschuwt de Vereniging Eigen Huis.

De hogere kosten komen boven op de verwachte hogere energiebelastingen op gas in de komende jaren. De energierekening steeg in januari al gemiddeld met ruim 200 euro per huishouden per jaar.

Tennet, de beheerder van het hoogspanningsnetwerk, won recent een rechtszaak tegen toezichthouder ACM, waardoor het bedrijf met terugwerkende kracht hogere kosten van investeringen in het netwerk mag doorberekenen.

De beheerder bevestigt dat te doen. „De voortdurende stijging van de netbeheerkosten is onvoldoende in beeld bij ”, aldus de VEH.

Vooral de extra investeringen in het elektriciteitsnetwerk die nodig zijn voor de aansluiting van zonneparken en windmolens veroorzaken de hogere kosten.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Cash betalen boven 3000 euro wordt verboden in strijd tegen witwassen

Marechaussee gaat nu ook burgers inzetten voor grenscontroles in strijd tegen migranten