in ,

CDC stelt richtlijnen bij: duizenden Amerikanen ziek geworden na Covid-19 vaccinatie

57e8dd474d57a414f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714c702a7cd59549 640 vaccin

Volgens nieuwe gegevens van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) waren duizenden mensen niet in staat om te werken of dagelijkse activiteiten uit te voeren, of hadden ze zorg nodig van een zorgverlener nadat ze het nieuwe  COVID-19-  vaccin hadden gekregen .

Op 18 december meldden 3.150 mensen wat het bureau ‘Health Impact Events’ noemt nadat ze waren ingeënt.

De definitie van de term is: “niet in staat om normale dagelijkse activiteiten uit te voeren, niet in staat om te werken, vereiste zorg van een arts of zorgverlener.”

Zoals Zachary Stieber van The Epoch Times meldt , meldden de mensen die de negatieve effecten rapporteerden deze via V-safe, een smartphone-applicatie. De tool maakt gebruik van sms-berichten en webenquêtes om gepersonaliseerde gezondheidscontroles te bieden en stelt gebruikers in staat om de CDC snel te vertellen of ze bijwerkingen ondervinden.

De CDC en Pfizer, die het vaccin met BioNTech produceren, reageerden niet op verzoeken om commentaar.

De informatie  werd  zaterdag door dr. Thomas Clark, een CDC-epidemioloog, gepresenteerd aan de Advisory Committee on Immunization Practices, een onafhankelijk panel dat aanbevelingen doet aan het bureau.

De CDC zei dat 272.001 doses van het vaccin werden toegediend vanaf 19 december. Dat betekent dat de meeste gevaccineerde mensen geen negatieve effecten ondervonden.

De CDC heeft zes casusrapporten van anafylaxie of ernstige allergische reactie geïdentificeerd die optraden na vaccinatie met het nieuwe vaccin, meldde Clark. Andere casusrapporten werden beoordeeld en er werd vastgesteld dat ze niet van anafylaxie waren.

In  een update  op vrijdag benadrukte het bureau dat iedereen die ooit een ernstige allergische reactie heeft gehad op een ingrediënt in een COVID-19-vaccin, dat vaccin niet mag krijgen. Mensen met ernstige allergische reacties op andere vaccins dienen hun arts te raadplegen over het verkrijgen van het nieuwe vaccin, terwijl mensen met een voorgeschiedenis van anafylaxie die geen verband houdt met vaccins “nog steeds gevaccineerd kunnen worden”.

“CDC beveelt aan dat mensen met een voorgeschiedenis van ernstige allergische reacties die geen verband houden met vaccins of injecteerbare medicijnen – zoals allergieën voor voedsel, huisdieren, gif, omgevingsfactoren of latex – nog steeds kunnen worden gevaccineerd”, aldus de CDC.

“Mensen met een voorgeschiedenis van allergieën voor orale medicatie of een familiegeschiedenis van ernstige allergische reacties, of die mogelijk een mildere allergie hebben voor vaccins (geen anafylaxie) – kunnen ook nog steeds worden gevaccineerd.”

Iedereen die anafylaxie ervaart nadat hij het eerste vaccin heeft gekregen, mag de tweede injectie niet krijgen, zei de CDC. COVID-19-vaccins zijn bedoeld om in twee doses te worden gegeven, met een tussenpoos van ongeveer drie weken.

Minstens vijf gezondheidswerkers in Alaska ondervonden bijwerkingen nadat ze het Pfizer-vaccin hadden gekregen, meldde de Anchorage Daily News  . Een van de twee die bijwerkingen ondervonden in het Bartlett Regional Hospital, vereiste behandeling in het ziekenhuis gedurende ten minste twee nachten.

Een ziekenhuis in Illinois  stopte de vaccinaties  nadat vier werknemers last hadden gehad van bijwerkingen.

Dr. Peter Marks, de directeur van het Centre for Biologics Evaluation and Research van de Food and Drug Administration, vertelde de verslaggevers donderdagavond in een oproep dat het bureau samenwerkt met de CDC en collega’s in het Verenigd Koninkrijk om de allergische reacties te onderzoeken.

“We zullen alle mogelijke gegevens van elk van deze reacties bekijken om erachter te komen wat er precies is gebeurd. En we zullen ook proberen te begrijpen welke componenten van het vaccin kunnen helpen om ze te produceren, ” zei hij.

Marks merkte op dat hij aan het speculeren was en zei dat het bekend is dat polyethyleenglycol – een bestanddeel dat aanwezig is in zowel het Pfizer-vaccin als een bestanddeel van Moderna dat eerder op de dag door toezichthouders werd goedgekeurd – soms in verband kan worden gebracht met allergische reacties.

‘Dus dat kan hier een boosdoener zijn. En daarom zullen we heel goed in de gaten houden, ” zei hij. “Maar we weten het op dit moment gewoon niet.”

Beide vaccins hebben “systemische bijwerkingen”, die “over het algemeen mild” zijn, zei Marks.

Ze gaan na een dag weg. Volgens de FDA-website zijn de meest gemelde bijwerkingen vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn en koude rillingen. Het bureau zei dat ze na enkele dagen weggaan.

Een vrijwilliger in de klinische proef in een laat stadium van Pfizer kreeg een allergische reactie. Twee mensen in de fase 3 klinische proef van Moderna kregen anafylactische reacties, zei het bedrijf donderdag tijdens een bijeenkomst. Maar de gegevens toonden aan dat de voordelen groter waren dan het risico, zeiden FDA-functionarissen, omdat ze de vaccins ongeveer zeven dagen na elkaar toestemming gaven voor noodgebruik.

Mensen die een COVID-19-vaccin krijgen, moeten volgens de CDC gedurende ten minste 15 minuten worden gecontroleerd nadat ze zijn gevaccineerd.

Als iemand een ernstige allergische reactie ervaart tegen het krijgen van een COVID-19-vaccin, worden vaccinatieverstrekkers geacht snelle zorg te bieden en medische hulpdiensten in te roepen. De persoon moet gedurende ten minste enkele uren in een medische instelling worden gecontroleerd.

Lees verder bij de bron: ZeroHedge via Xandernieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
53e5d5414a51a814f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714c722d79dd964c 640 covid vaccin

Bezorgdheid rondom de halal-status van het COVID-19-vaccin (bevat varken)

cover stop bedrog

Het corona mutatieverhaal is kolossaal bedrog