in

CNN-fakenews “Journalist of the Year” niet alleen fantast, maar ook oplichter

believe 1545565245
geralt / Pixabay

Het Duitse weekblad Der Spiegel doet aangifte tegen de door de mand gevallen journalist Claas Relotius. Hij zoog niet alleen verhalen uit zijn duim, maar stak ook giften van lezers voor weeskinderen in in eigen zak, vermoedt de redactie.

Der Spiegel maakte woensdag bekend dat de gelauwerde journalist in tal van artikelen niet-bestaande sprekers en valse citaten heeft opgevoerd. Daarna meldden zich lezers die door Relotius via zijn privé- waren benaderd om over te maken voor weeskinderen in Turkije.

Dat deed hij na de publicatie in 2016 van een artikel dat hij schreeft over een Syrische jongen en zijn zusje, die in Turkije als daklozen zouden leven. Belangrijke elementen in dat verhaal bleken niet te kloppen.

De Turkse fotograaf met wie Relotius gewerkt had, vertelde de redactie dat de moeder van de jongen nog leeft en in een meubelzaak in de Turkse stad Gaziantep werkte. De zus, die illegaal in een textielfabriek zou werken, kende de fotograaf niet.

Het geld dat de lezers overmaakten kwam op een privérekening van Relotius terecht. Er is niet bekend hoeveel geld er is gestort en hoe het is besteed.

Lees verder bij de bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
20181222 gelehesjesdenhaag 002

Zo voor de kerstdagen toch nog steeds talloze protesten van #GeleHesjes in Nederland

facebook video 1545569614

Eurofiel Guy Verhofstadt vangt bot: Facebook verwijdert het Hongarije filmpje niet