in , , ,

Eurofiel Guy Verhofstadt vangt bot: Facebook verwijdert het Hongarije filmpje niet

facebook video 1545569614
JanBaby / Pixabay

weigert een advertentie van de Hongaarse overheid over Guy Verhofstadt te verwijderen. Dat liet de sociaalnetwerksite weten aan de liberale fractieleider in het Europees Parlement. In het filmpje wordt Verhofstadt naar eigen zeggen verkeerd geciteerd.

Hij diende klacht in bij Facebook in de vorm van een persoonlijke brief naar CEO Mark Zuckerberg, maar ving bot. Dat meldt VRT NWS

In het filmpje valt te horen hoe Verhofstadt zegt: “We hebben migratie nodig.” Het was echter een kort fragment uit een langer interview. Het volledige citaat zou zijn: “We hebben migratie nodig, maar wel legale migratie. Op dit moment hebben we het omgekeerde. We hebben illegale immigratie en mensensmokkel”, wat al een heel ander licht werpt op de uitspraak.

Zulke bewerkte video's vernielen volgens Verhofstadt “onze democratie en maatschappij” en hij vroeg dan ook aan Facebook om het te verwijderen.

Een persoonlijk antwoord van Zuckerberg, kreeg Verhofstadt niet, maar wel opnieuw een persoonlijke brief. Daarin legde Facebook uit dat men naar eigen zeggen “aandachtig” naar de video gekeken heeft, maar er geen graten in zag.

Aangezien het filmpje niet door een vals account is gepost, maar wel afkomstig is van het officiële account van de Hongaarse , is er geen reden om het te verwijderen. Bovendien gaat het filmpje niet in tegen de richtlijnen van de sociaalnetwerksite.

Verhofstadt stak op nota bene Facebook zelf zelf zijn woede niet onder stoelen of “[Zuckerberg] laat een autocratische leider als de Hongaarse premier Orban toe om publiek te misbruiken om zijn platform te bombarderen met de zuiverste gemanipuleerde informatie. Zuckerberg laat zien waar Facebook voor staat: geld.” “Zuckerberg meende het duidelijk niet toen hij zei dat hij fake news zou bestrijden”

De strijd woedt verder

Het incident met de Facebookadvertentie is het zoveelste in de lange politieke oorlog tussen  en Guy Verhofstadt. Dat de twee elkaar niet mogen is een understatement. Afgelopen maand liet Verhofstadt nog een bord rondrijden waarop hij Orbán belachelijk maakte. Niet lang daarna deed de Hongaarse premier juist hetzelfde met Verhofstadt.

Verhofstadt verwijt Orbán autocratische trekjes te hebben en zijn land weg te duwen van de liberale principes van de EU. Orbán langs de andere kant vindt dat liberale kosmopolieten als Verhofstadt niets te vertellen hebben over migratie en interne Hongaarse aangelegenheden.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
believe 1545565245

CNN-fakenews “Journalist of the Year” niet alleen fantast, maar ook oplichter

1 eu bed 300x223

Europese Unie zet weer een nieuwe stap om democratie af te schaffen