in , , ,

Eurofiel Guy Verhofstadt vangt bot: Facebook verwijdert het Hongarije filmpje niet

JanBaby / Pixabay

Facebook weigert een advertentie van de Hongaarse overheid over Guy Verhofstadt te verwijderen. Dat liet de sociaalnetwerksite weten aan de liberale fractieleider in het . In het filmpje wordt Verhofstadt naar eigen zeggen verkeerd geciteerd.

Hij diende klacht in bij Facebook in de vorm van een persoonlijke brief naar CEO Mark Zuckerberg, maar ving bot. Dat meldt VRT NWS

In het filmpje valt te horen hoe Verhofstadt zegt: “We hebben migratie nodig.” Het was echter een kort fragment uit een langer interview. Het volledige citaat zou zijn: “We hebben migratie nodig, maar wel legale migratie. Op dit moment hebben we het omgekeerde. We hebben illegale immigratie en mensensmokkel”, wat al een heel ander licht werpt op de uitspraak.

Zulke bewerkte ’s vernielen volgens Verhofstadt “onze en maatschappij” en hij vroeg dan ook aan Facebook om het te verwijderen.

Een persoonlijk antwoord van Zuckerberg, kreeg Verhofstadt niet, maar wel opnieuw een persoonlijke brief. Daarin legde Facebook uit dat men naar eigen zeggen “aandachtig” naar de video gekeken heeft, maar er geen graten in zag.

Aangezien het filmpje niet door een vals account is gepost, maar wel afkomstig is van het officiële account van de Hongaarse , is er geen reden om het te verwijderen. Bovendien gaat het filmpje niet in tegen de richtlijnen van de sociaalnetwerksite.

Verhofstadt stak op nota bene Facebook zelf zelf zijn woede niet onder stoelen of banken: “[Zuckerberg] laat een autocratische leider als de Hongaarse premier Orban toe om publiek geld te misbruiken om zijn platform te bombarderen met de zuiverste gemanipuleerde informatie. Zuckerberg laat zien waar Facebook voor staat: geld.” “Zuckerberg meende het duidelijk niet toen hij zei dat hij fake news zou bestrijden”

De strijd woedt verder

Het incident met de Facebookadvertentie is het zoveelste in de lange politieke oorlog tussen  en Guy Verhofstadt. Dat de twee elkaar niet mogen is een understatement. Afgelopen maand liet Verhofstadt nog een bord rondrijden waarop hij Orbán belachelijk maakte. Niet lang daarna deed de Hongaarse premier juist hetzelfde met Verhofstadt.

Verhofstadt verwijt Orbán autocratische trekjes te hebben en zijn land weg te duwen van de liberale principes van de . Orbán langs de andere kant vindt dat liberale kosmopolieten als Verhofstadt Hongarije niets te vertellen hebben over migratie en interne Hongaarse aangelegenheden.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rijdende Rechter
2 jaren geleden

Ik zal je nog iets vertellen dat veel ernstiger is: deze VHS is niet eens in de EU gekozen en wordt wel door de EU burgers extreem betaald !! En dan zo’n grote mond?
En zoals mijn grote vriend Farage zo mooi zegt: deze figuren in het EU parlement hebben nog nooit een dag gewerkt ! Praatjesmaker en vooral enorme blaaskaak die je nooit op een zinnige uitspraak zult betrappen. Deze mensen zijn niets minder dan profiteurs en landverraders …

Deze schoften zijn een schande voor de EU. Waar nog bij komt dat deze man ook nog zo stom is als een ezel !!! Misschien wil VHS eens uitleggen hoe deze immigratie van moslims moet worden betaald. En reken er maar op dat die niet betaald worden door de banken en door multinationals. Deze ongeschoolde gelukzoekers zullen nooit en te nimmer integreren en zullen nooit en te nimmer gaan werken. Moslims eisen onmiddellijk er eigen wetten op na willen houden, moslims hebben er geen problemen mee om vrouwen te verkrachten, en zijn verantwoordelijk zijn voor het grootste aantal misdrijven in de EU. De burgers van de EU zijn VHS en de hele EU meer dan ZAT !!!!

CNN-fakenews “Journalist of the Year” niet alleen fantast, maar ook oplichter

Europese Unie zet weer een nieuwe stap om democratie af te schaffen