in ,

Corona-hoax: Duitse ziekenhuizen manipuleerden IC-bezetting, regering wist van bedrog

52e9d14b4254aa14f1dc8460962a3f7f1d37d8f852547849712d7fd2934a 640 corona

Gisteren werd bekend dat Duitse ziekenhuizen de bezettingsgraad van de IC’s manipuleerden zodat ze financiële steun van de overheid zouden krijgen.

De regering van Merkel was naar verluidt al maanden op de hoogte van de fraude, maar hield het geheim.

Het Robert Koch Instituut (RKI), het Duitse RIVM, nam in januari contact op met het Duitse ministerie van Volksgezondheid. Het vermoedde namelijk dat sommige ziekenhuizen meer coronapatiënten op de IC meldden dan in werkelijkheid het geval was.

De onthullingen zijn extra pijnlijk omdat de strenge coronamaatregelen werden gekoppeld aan de IC-bezetting. Het gaat dan ook om één van de grootste schandalen tijdens de coronapandemie in Duitsland.

Is de economie opzettelijk verwoest?

Het aantal beschikbare IC-bedden was bepalend bij het opleggen van draconische coronamaatregelen zoals contactverboden, schoolsluitingen en lockdowns. Als het klopt – en daar kunnen we gerust van uitgaan – dat zowel de overheid als het Duitse RIVM op de hoogte waren van de fraude, moeten er een aantal vragen worden gesteld:

Lees verder bij de bron: Ninefornews

Er is een schandaal losgebarsten in Duitsland. Het is daar namelijk bekend geworden dat ziekenhuizen de bezettingsgraad van de intensive care bewust manipuleerden. De reden: ze kregen daar een vergoeding voor van de staat. En het ergste is dat de federale overheid geleid door Angela Merkel daar al maanden van op de hoogte was, maar de informatie verzweeg voor de bevolking.

Critici van de dictatoriale maatregelen die overheden wereldwijd hebben genomen ‘in de strijd tegen het coronavirus’ hebben nieuwe ammunitie in handen, met dank aan onze oosterburen. Het is daar namelijk bekend geworden dat ziekenhuizen willens en wetens de bezettingen van hun intensive care units overdreven, zodat ze meer financiële zorg van de overheid kregen. Dit is iets dat door critici de afgelopen maanden (en in 2020) ook al werd gesteld. Nu blijken zij dus gelijk te hebben.

De kans was groot, zei bondskanselier Angela Merkel in oktober vorig jaar, dat “het gezondheidssysteem binnen enkele weken zijn grenzen zou kunnen bereiken.” “De Vereniging van IC-artsen (DIVI) heeft zojuist gewezen op de verslechterende situatie,” aldus de overheid. En oh, oh. Het was echt levensgevaarlijk. De zorg werd overspoeld. Er was nog maar nauwelijks ruimte op de IC. Een week later doet minister van Volksgezondheid Jens Spahn ook een duit in het paniekzakje door te zeggen dat “het te laat is als de IC-afdelingen vol liggen met coronapatiënten.”

Interessant, want in november treedt vervolgens een nieuwe ziekenhuiswet in werking. Die houdt in dat ziekenhuizen alleen geld krijgen als minder dan 25% van hun IC-bedden onbezet zijn. Korte tijd later bericht de krant Bild, aldus het Belgische HLN dat de boel goed samenvat, dat de meldingen qua bezettingsgraad van ziekenhuizen vrijwel zeker niet klopt; er zouden meer bedden vrij zijn op de IC.

In januari neemt het Robert Koch Instituut (het Duitse RIVM) contact op met de federale overheid. Ook het instituut stelt op basis van meerderen bronnen dat “sommige ziekenhuizen meer ingenomen IC-bedden rapporteerden dan in werkelijkheid het geval was.” Als gevolg daarvan kan de werkelijke situatie niet meer goed ingeschat worden. Maar wat het instituut wel “vermoedde” is dat de situatie schromelijk overdreven werd. Voor geld.

De federale overheid weet dat op dat moment dus ook. Maar wat wekt de verbazing? Enkele maanden later

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
covid 19 docu the system

Het spike-proteïne besmettingsgevaar is een dwaalspoor

vaccinatie agenda 1814780717 scr

Voor velen is het steeds duidelijker waar de agenda naar toe leidt, maar waarom grijpt men niet in?