in , , ,

Het corona-verhaaltje komt langzaamaan tot een eind: Ook ver vóór corona werd geplande zorg al gecanceld

2069839

Als je nu ziet dat negen op de 10 ziekenhuispatiënten zich niet hebben laten vaccineren – het kan toch niet waar zijn dat de opnieuw met een golf te maken krijgt omdat we kennelijk niet indringend genoeg met elkaar dat gesprek over aan durven gaan, zei zorgminister onlangs in EenVandaag.

Jaap Bonjer, chirurg in het Amsterdams UMC en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde, zei in WNL Op Zaterdag dat het ‘niet helemaal terecht' is dat er nu veelal gewezen wordt naar ongevaccineerden als het gaat om de overbelasting van de zorg.

Niet een specifiek coronaprobleem

“Voor de coronapandemie hadden we al een tekort van 14.000 medewerkers in de zorg. Dat gaat volgend jaar naar 75.000 medewerkers. Dus de rek was er al enigszins uit voor de pandemie, en die rek is er nu nog meer uit. Dan is net de druppel die de emmer doet overlopen. Maar goed, dat kan ook een groot verkeersongeval zijn.”

Op de vraag of het voor corona in het herfstseizoen vaker gebeurde dat geplande zorg dreigde te worden gecanceld, antwoordde Bonjer: ….

Lees verder bij de bron: Ninefornews

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
VaTgTiUhEJg e1663596482344

Het kan altijd nóg gekker! Dinosaurus spreekt VN toe: ‘Stop de uitroeiing’

gobalisatie en migratie e1557657910495

Wordt nu eens wakker mensen, België: Vrouw gescalpeerd in openbare bus door multiculti aanwinsten, explicite video!