in ,

Corruptie bij politie viert hoogtij: Criminelen kregen inzage in politiesystemen

9212886 469d418154 politie1

Dankzij corrupte contacten zijn criminelen soms tot in detail op de hoogte van onderzoeken die de politie naar hen doet.

Een groep criminelen rond de verdachte Rotterdamse cocaïnesmokkelaar Roger P. heeft dit voorjaar via een corrupt politiecontact dagelijks inzage gekregen in de politiesystemen.

De politie is er dit voorjaar achter gekomen dankzij een hack bij Encrochat, een aanbieder van cryptotelefoons die populair waren in het criminele milieu.

De ontdekking geeft aan dat er tussen de politie en de onderwereld een informatiewedloop aan de gang is. Dankzij corrupte contacten zijn criminelen soms tot in detail op de hoogte van onderzoeken die de politie naar hen doet.

En dankzij steeds geavanceerdere opsporingsmethoden, zoals de hack bij Encrochat, kan de politie op haar beurt soms live meelezen met onderwereldcommunicatie.

Uit dossierstukken blijkt hoe deze informatie-oorlog in de praktijk kan werken. Het onderzoek naar Roger P. is zeer vertrouwelijk en wordt afgeschermd.

Desondanks leest de politie op 3 april 2020 dit in gehackte Encrochat-berichten: „Er loopt onderzoek op jou of je vrouw. Witwassen. Lees het net in popo-systeem.”

Even later gaat de dialoog tussen twee handlangers van Roger P. verder: „Er loopt onderzoek naar ons drieën. Die hij niet kan zien.”

Er wordt in de Encrochatberichten gerefereerd aan ….

Lees verder bij de bron: NRC

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
49962361212 7c18701ec1 curfew

EU ‘adviseert’ lidstaten: stel een avondklok in

ontslagen 1567762744

Het begint: Meer dan twee keer zo veel ontslagaanvragen sinds begin coronacrisis