in ,

Mehmet K. (30), hoofdagent eenheid Rotterdam, opgepakt voor drugsbezit, schending ambtsgeheim, corruptie, witwassen

De 30-jarige agent uit de eenheid die vrijdag werd opgepakt, is hoofdagent Mehmet K. Hij werkt in het district Zuid.

De verdenkingen tegen de Nederlands-Turkse Mehmet K. zijn bijzonder ernstig. Hij wordt verdacht van drugsbezit, schending van het ambtsgeheim, ambtelijke en witwassen.In de afgelopen jaren sprongen drie lekzaken in het oog.

Amine A. speelde als hoofdagent bij het politieteam Waddinxveen/Zuidplas in de eenheid informatie door aan criminelen over wietkwekerijen.

De 22-jarige aspirant-agent Mehmet A. uit Tiel kreeg vorig jaar 45 maanden cel voor het systematisch lekken aan criminelen.

Twee politiemensen uit Almelo werden in 2018 opgepakt voor het lekken van informatie aan een grote drugsbende, die volgens werd geleid door drie Turkse broers.

Uit een groot onderzoek naar integriteitsschendingen bij opsporingsdiensten in 2017 door het onderzoeksinstituut WODC bleek dat allochtone opsporingsambtenaren zich vaker schuldig maken aan ernstige integriteitsschendingen dan autochtone.

Lees verder bij de bron: TPOok


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kindertoeslagenaffaire: Toch geen geld terug van Belastingdienst: ‘Ze spelen een spelletje met ons’

Data analyse: Lockdowns verwoesten minstens 7 x zoveel mensenjaren dan ermee worden gered