in ,

EU ‘adviseert’ lidstaten: stel een avondklok in

49962361212 7c18701ec1 curfew
Photo by edenpictures

Alle EU-landen zouden er goed aan doen een avondklok in te voeren, vindt de Europese Commissie. Ook moeten ze nadenken over een langere kerstvakantie.

Dat moet voorkomen dat de feestdagen een nieuwe coronagolf in gang zetten. Het versoepelen van de coronamaatregelen raadt het dagelijks bestuur van de EU ernstig af.

De najaarsgolf zwakt wat af, constateert de commissie in een reeks aanbevelingen die ervoor moeten zorgen dat de lidstaten één lijn trekken in de strijd tegen de coronapandemie, maar het virus gaat nog steeds veel rond.

Daarom „is het moeilijk om het versoepelen van beheersingsmaatregelen te rechtvaardigen.” De Europeanen staan voor een paar „zware maanden” en „heel andere feestdagen dan anders”, waarschuwt zij.

Om te voorkomen dat Kerstmis en oud en nieuw het virus weer een slinger geven, kunnen mensen elkaar ook tijdens de feestdagen beter zo weinig mogelijk opzoeken. Wil een EU-land bijvoorbeeld toch meer gasten toelaten bij het kerstdiner, dan moeten zij voor- en nadien minstens een week in quarantaine.

En voer dan ’bubbels’ in, zodat mensen steeds met dezelfde anderen in aanraking komen en het virus niet breder kunnen verspreiden, adviseert het dagelijks bestuur van de EU.

Verder zouden EU-landen een avondklok moeten invoeren, als ze dat nog niet …..

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

Photo by edenpictures cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
640px Algemene Politieke Beschouwingen in Eerste Kamer 10553669036

Kabinet wil kieswijze Eerste Kamer aanpassen, pakt nadelig uit voor kleinere partijen

9212886 469d418154 politie1

Corruptie bij politie viert hoogtij: Criminelen kregen inzage in politiesystemen