in

Creatief boekhouden met het JSF-budget

Op papier blijft de aanschaf van de JSF waarschijnlijk binnen het budget. En de werkelijke prijs? Die verschuilt zich nog steeds. Achter gebudgetteerde prijzen, hoopvolle aannames en schuivende kostenposten.

De cijfers staan er, zwart op wit: de legt in 2016 maar liefst 130 miljoen dollar neer voor een JSF, zo blijkt uit vorige week gepubliceerde jaarcijfers van het Amerikaanse ministerie van . En niet de 87 miljoen dollar die  voor het zelfde type (F-35A) straaljager denkt te hoeven neerleggen, waarbij Nederland nog met een oude dollarkoers rekent. Met de huidige, sterk gestegen, dollar valt het prijsverschil nog groter uit. Omgerekend 115 miljoen in de Amerikaans boekhouding versus 66,4 miljoen euro in de Nederlandse boeken.

Dat is bijna twee keer zo duur. ‘Berekening JSF rammelt aan alle kanten', reageert Tweede Kamerlid Jasper van Dijk () gisteren via Twitter als reactie op een nieuwe brief van de Rekenkamer over de aanschaf van de JSF, waarin het eerdere zorgen over de kosten en inzetbaarheid herhaalt. Gaat het nog wel lukken om 37 JSF's te kopen binnen het afgesproken budget van 4,5 miljard euro?

Lees verder via Follow the Money.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alles in je woning is 100 procent lek, zelfs de beveiliging

Twitterhater Erdogan nu zelf aan het twitteren