in ,

De JSF is een verschrikkelijk toestel. Kijk wat de Australische luchtmacht zegt over dit mislukte vliegtuig

De Australische heeft geen goed woord over voor de F-35, beter bekend als de JSF.

kreeg afgelopen jaar twee toestellen geleverd van vliegtuigbouwer Lockheed Martin, maar daar schort nogal wat aan.

Australische media melden op basis van bronnen binnen de luchtmacht dat het honderden miljoenen dollars gaat kosten om de toestellen gevechtsklaar te maken.

160 aanpassingen

Er moeten zo’n 160 aanpassingen worden gedaan, schrijft nieuwssite News.com.au.

Gebleken is dat de meeste systemen aan boord van de F-35 nooit goed zijn getest. Toch wordt de JSF al geleverd aan diverse landen, waaronder ook .

Het Australische ministerie van Defensie speelt mooi weer en claimt dat er alleen wat kleine problemen zijn geweest met de software.

Area 51

Ook uit de Verenigde Staten komen steeds berichten over problemen met de F-35. De Technical Airworthiness Authority stelde bijvoorbeeld dat de schietstoel niet goed werkt, wat de komende jaren tot wel 22 piloten het leven kan kosten.

Er zijn daarnaast steeds meer aanwijzingen dat een vliegtuig dat onlangs neerstortte bij Area 51, een F-35 is geweest.

De Nederlandse regering besloot in 2013 om de F-16 te vervangen door de F-35. Het aantal voor Nederland bestemde JSF’s is vastgelegd op 37.

Absolute nachtmerrie

Amerikaanse overheidsfunctionarissen die nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van het gevechtsvliegtuig zeiden vorig jaar dat de F-35 mislukt is en dat het hele project een absolute nachtmerrie is.

Het is alleen veel te laat om het project, waarmee meer dan 400 miljard dollar is gemoeid, te stoppen. Nederland houdt voorlopig vast aan de peperdure aanschaf van het mislukte vliegtuig.

Lees ook eens verder bij de Bron: time2wakeup.me


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan Misselijk
3 jaren geleden

Die 400 miljard ontwikkelingsgeld (beetje veel niet?) die wordt genoemd is nooit aan de JSF besteed maar ging regelrecht naar het secret space program. Verder zijn Australie, NL en nog wel meer landen gedwongen (dus politiek drukmiddel) de JSF te kopen, terwijl de technische mensen dondersgoed weten dat het toestel helemaal niet bijzonder is. Voor wie het nog niet snapt: de VS is slachtoffer geworden van een coup op wereldschaal en de bevolking heeft zich drie oren laten aannaaien. Het land staat op het punt van instorten als alle dingen openbaar worden.

Politiegeweld Catalonië is precedent voor rest van EU

Gevaarlijk precedent: Eerste Afrikaan krijgt wegens klimaat asiel in Europa