in , ,

Oeps, de peperdure F-35 (JSF) wordt twee keer zo duur

De F-35 (voorheen JSF), die de F-16 opvolgt, ging volgens vliegtuigbouwer Lockheed Martin 80 miljoen euro per stuk kosten.

wil 34 van deze vliegtuigen gaan aanschaffen en dat komt neer op een totaal van 2,7 miljard euro.

De Amerikaanse heeft de Belgische minister van Defensie Steven Vandeput nu een offerte gestuurd waaruit blijkt dat de 34 vliegtuigen maar liefst 5,35 miljard euro zullen kosten.

Nóg hoger

Dat is dus twee miljard euro meer dan is begroot en is aangekondigd in het parlement. Het gaat bovendien om geschatte kosten, dus de kans is zeer groot dat het eindbedrag nóg hoger zal uitpakken.

Als België het budget aanhoudt is er voor slechts 22 in plaats van 34 vliegtuigen. Dat is precies wat er in ons eigen land gebeurde: van de 80 geplande toestellen kon ruim de helft niet eens betaald worden.

gaat nu voor 37 exemplaren en hoopt dat België ook voor de F-35 zal kiezen.

Zeer dure

De keuze voor de peperdure F-35 zal betekenen dat er flink moet worden bezuinigd op Defensie of dat het defensiebudget met ruim twee miljard euro moet worden verhoogd.

En dat is nog niet alles. De werkingskosten worden geschat op ongeveer 20 miljard euro en dan hebben we het nog niet eens gehad over de aankoop van de zeer dure bewapening.

Nederland en België gaan miljarden pompen in een vliegtuig dat nog niet eens operationeel is en dat bij operaties niet mag of kan worden ingezet zonder toestemming van Lockheed en de VS.

Foto: Fæ Wikimedia Commons

[Doorbraak]

Lees ook eens verder bij de bron: ninefornews.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Klaar Wakker
3 jaren geleden

De US en EU zijn zo volledig corrupt dat je niet weet waar je moet beginnen. Maar als ik zou beginnen dan doe ik dat net als bij de trap. Van bovenaf naar beneden …

Rooie
3 jaren geleden

Samen met Israel is de VS het kankergezwel in de wereld. Plat gooien door Noord Korea -of bestoken met ongedierte .

JR
3 jaren geleden

https://www.realcleardefense.com/articles/2017/10/16/108_f-35s_will_not_be_combat_capable_112477.html
De tot nu toe geproduceerde F35 zullen waarschijnlijk nooit naar de operationele standaard gebracht worden omdat gewoon nieuwe bouwen goedkoper is.
Nederland heeft er al 2 enige tijd gelden geleverd gekregen. Die worden nu in de US voor training van piloten ingezet. Die kan je dus operationeel afschrijven. Uiteraard zwijgt defensie daarover.

‘Het Vierde Reich grijpt in: Eerste critici van regime Merkel gearresteerd’

Trump won een gemanipuleerde verkiezing