in ,

Creatief zijn: Syrische asielzoekers die zich voor deden als Oekraïens volleybalteam betrapt

© Hellenic Police / astynomia.gr

De Griekse politie heeft een groep migranten uit Syrië betrapt op een poging migratiecontrole voor de gek te houden door zich voor te doen als een volleybalteam uit Oekraïne.

Tien Syrische vluchtelingen werden dit weekend gearresteerd op de internationale luchthaven van Athene, aldus de politie.

In een poging migratiebeheersing voor de gek te houden, kleedden ze allemaal in identieke uniformen, brachten ze een aantal soortgelijke sporttassen en twee volleybalballen.

Ze hadden ook Oekraïense paspoorten, die werden vermeld als gestolen of verloren. De Syriërs waren van plan naar Zürich, Zwitserland te vliegen. Van daaruit wilden ze naar een land van de Europese Unie reizen, maar de politie heeft niet onthuld welk land.

Ondanks de uitgebreide vermomming werden ze onderschept en vastgehouden. De mannen van 20 tot 25 jaar wachten nu om naar het kantoor van de procureur-generaal te worden gebracht.

Meer dan 875.000 migranten uit het Midden-Oosten kwamen aan in Lesbos, Kos en andere Griekse eilanden tijdens de piek van de EU-migratiecrisis in 2015. Het aantal aankomsten zou uiteindelijk dalen tot 56.500 in 2018.

Lees verder bij de bron: RT World News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Steun mij, zodat u op de hoogte blijft!

Tikkie | PayPal

Rapporteren

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Twee belangrijke studies koppelen bewerkt voedsel als ontbijtgranen, ijs en kant-en-klaarmaaltijden aan vroege dood

Gaat er niet iets fout? Kilo tomatenzaad duurder dan kilo goud