in

Twee belangrijke studies koppelen bewerkt voedsel als ontbijtgranen, ijs en kant-en-klaarmaaltijden aan vroege dood

Food Ready made meals 646x381 1

Twee belangrijke studies hebben toegevoegd aan het bewijsmateriaal tegen voedingsmiddelen gemaakt met industriële ingrediënten

Volgens de studies van afzonderlijke teams in Frankrijk en Spanje leidt het eten van grote hoeveelheden zwaar verwerkt voedsel, van ontbijtgranen, kant-en-klaarmaaltijden en ijs tot een groter risico op kanker, hartaanval, beroerte en vroege dood.

The Guardian rapporteert: In de Franse NutriSanté-studie hebben onderzoekers van de Universiteit van Parijs details verzameld over de voeding en gezondheid van meer dan 105.000 mensen.

Na vijf jaar follow-up liepen degenen die het meest ‘ultra-verwerkte’ voedsel consumeerden het meeste risico op een beroerte, hartaanval en andere cardiovasculaire problemen. Toen de hoeveelheid ultra-verwerkt voedsel in het dieet met 10 procentpunten steeg, bijvoorbeeld van 10% tot 20%, steeg het risico op de ziekten met 12%.

De studie, gepubliceerd in het British Medical Journal, bewijst niet dat ultraverwerkte voedingsmiddelen ziekten veroorzaken. Het effect lijkt ook niet bijzonder groot, zelfs niet bij de meest enthousiaste consumenten van junkfood.

De resultaten suggereren dat 277 gevallen van hart- en vaatziekten elk jaar zouden voorkomen bij 100.000 zware consumenten van ultraverwerkte voedingsmiddelen, tegenover 242 gevallen bij hetzelfde aantal lage consumenten.

Maar Mathilde Touvier, een lid van het Franse team, zei dat er voldoende bewijs was voor de volksgezondheidsautoriteiten om het voorzorgsbeginsel toe te passen en mensen te adviseren om te minderen. “Het publiek moet dit voedsel zoveel mogelijk vermijden,” zei ze. “We moeten teruggaan naar meer basisvoedingen.”

Ultra-verwerkte voedingsmiddelen zijn meestal samengesteld uit industriële ingrediënten, het mengen van zetmeel, suiker en verzadigde vetten met additieven zoals conserveermiddelen, bindmiddelen, bulkers, zoetstoffen, smaakstoffen en “sensorische versterkers”. In het VK zijn de voedingsmiddelen zo populair dat ze vormen de helft van het nationale dieet , meer dan enig ander land in Europa.

Voor het tweede onderzoek, ook in de BMJ, volgde een team van de Universiteit van Navarra in Pamplona de eetgewoonten en gezondheid van bijna 20.000 Spaanse afgestudeerden van 1999 tot 2014. In de loop van het onderzoek stierven 335 deelnemers. Toen factoren als leeftijd, geslacht, body mass index en het al dan niet roken van mensen in aanmerking werden genomen, was de trend duidelijk.

De consumenten in het bovenste kwartaal van ultra-verwerkte voedingsmiddelen – die meer dan vier porties per dag hadden – hadden 62% meer kans om te zijn gestorven dan die in het onderste kwartaal, die minder dan twee porties per dag aten. Voor elke extra portie steeg het risico op overlijden met 18%.

Maria Bes-Rastrollo, die de Spaanse studie leidde, zei het feit dat het sterftecijfer steeg met verhoogde consumptie, suggereerde sterk dat ultra-bewerkte voedingsmiddelen de schuld hadden. Ze zei dat het belangrijk was om te leren hoe het voedsel te herkennen, en voegde eraan toe: “Ultra-verwerkte voedingsmiddelen zijn overwegend of volledig gemaakt van industriële stoffen en bevatten weinig of geen hele voedingsmiddelen. Ze zijn klaar om te verwarmen, te drinken of te eten. ‘

Touvier zei dat het onduidelijk was hoe ultra-verwerkt voedsel de gezondheid kan schaden. Zelfs wanneer de slechte voedingswaarde in aanmerking wordt genomen, is consumptie nog steeds gekoppeld aan meer ziekte en dood, zei ze.

Een vermoeden is dat het gezondere, voedzamere voedingsmiddelen verdringt, maar additieven en misschien contaminanten van verwerking en verpakking kunnen ook een rol spelen.

Prof Corinna Hawkes, directeur voedselbeleid van City University London en een van de toonaangevende onderzoekers van de door de overheid gefinancierde onderzoekseenheid voor obesitasbeleid, zei: “Regeringen moeten meer doen om de beschikbaarheid, betaalbaarheid en aantrekkelijkheid van bewerkte voedingsmiddelen met veel vetten, suikers en zout. ”

“Het is van cruciaal belang om verder onderzoek te doen naar het verband tussen voedsel en gezondheid,” voegde ze eraan toe. “Er is veel dat we weten, maar ook veel dat we nog moeten leren. We hebben steeds meer studies nodig om een ​​groter beeld op te bouwen. ”

In een begeleidend redactioneel schrijven Mark Lawrence en Phillip Baker, die werken aan het voedsel- en voedingsbeleid van de Deakin University in Australië,: “Het voedingsadvies is relatief eenvoudig: eet minder ultraverwerkt voedsel en meer onbewerkt of minimaal verwerkt voedsel.”

Lees verder bij de bron: time2wakeup.me

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
IMG 9978

Meest voorgeschreven antidepressivum, Sertraline, verbetert nauwelijks depressie

5d88a709203027701f700bc3

Creatief zijn: Syrische asielzoekers die zich voor deden als Oekraïens volleybalteam betrapt