in , , , , ,

Cruciaal platform ZorgDomein verkocht, zit je dan met je e-health. Monopolist gecreëerd die zorg alleen maar duurder maakt

Zorg 1540461891
vjohns1580 / Pixabay

Ze worden door sommigen roofridders genoemd. Investeringsmaatschappijen die de markt afschuimen om bedrijven op te kopen met geleend . Na de overname worden die bedrijven gesaneerd, de omzet groeit, de prijzen stijgen, onderdelen worden verkocht.

Maar wie betaalt hun winsten en daarmee de rekening? Uiteindelijk de medewerkers en de klanten van de opgekochte bedrijven, en dus de .

Neem ZorgDomein. Dat is een in ontwikkeld digitaal platform waarop zorgverleners naar elkaar elektronisch patiënten verwijzen, zoals van de naar de specialist.

Toch is niet iedereen zich ervan bewust dat ZorgDomein onlangs in alle stilte is gekocht door investeringsmaatschappij Levine Leichtman Capital Partners.

Deze informatie is publiek relevant, omdat ZorgDomein haar diensten voornamelijk aanbiedt aan Nederlandse ziekenhuizen. En die betalen daar flink voor.

Het effect van de verkoop was direct voelbaar. De prijs per verwijzing ging omhoog, net als het basistarief. Ieder merkt dit in de kosten. Onderhandelen is niet mogelijk.

Doordat vrijwel alle huisartsen met ZorgDomein werken zijn ziekenhuizen volledig afhankelijk van dit digitale monopolie….

Lees verder bij de bron: NRC

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
actie 1540459577

Kom nu in actie!! Petitie: geef Rutte & Co geen toestemming voor de Verklaring van Marrakesh

dakloos 1540462887

SysteemCrisis? De economische dakloze rukt gestaag op