in , , ,

De bal is aan het rollen: ook Nederlanders willen EU-referendum

Naar het voorbeeld van de Britten willen nu ook de Nederlandse burgers een referendum over hun lidmaatschap van de Europese Unie. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond, een Nederlandse opiniepeiler. Meer dan de helft van de mensen die mee gestemd hebben willen een referendum zoals in Groot-Brittannië.

De Britse premier David Cameron maakte dit weekend bekend dat de Britten op 23 juni naar de stembus trekken om te beslissen of ze bij de Europese Unie willen blijven of niet. Dat referendum komt er na moeilijke en lange onderhandelingen tussen de Europese leiders over de Britse status binnen de Europese Unie.

Nu blijkt uit een peiling van de Nederlandse opiniepeiler Maurice de Hond blijkt dat de meerderheid van de Nederlanders een gelijkaardig referendum wil(pdf). Op de vraag of de Nederlanders een referendum wilden over hun lidmaatschap van de Europese Unie antwoordde maar liefst 53 procent van de bevraagden ‘ja’, 44 procent wilde dat niet en 4 procent wist het niet of gaf geen antwoord op de vraag.

De Hond vroeg ook hoe de Nederlanders zouden stemmen, mocht er ook echt een referendum komen. Zo’n 43 procent van de bevraagden zou voor de uittreding van  uit de Europese Unie stemmen, zo’n 44 procent tegen en 13 procent weet het niet, gaf geen antwoord of zou gewoon niet opdagen.

Volgens de onderzoeker zelf hebben “ruim 3.000 respondenten” deelgenomen aan de peiling. Dat laat hij weten aan onze redactie. Over de geloofwaardigheid van het onderzoek is wel nog discussie. In de Nederlandse media wordt de Hond regelmatig geciteerd, maar volgens tegenstanders zijn de peilingen van de onderzoeker niet meer geloofwaardig.

Lees verder bij de Bron: Stop de bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sven
5 jaren geleden

De Elite laat wel weer een aanslag plegen -zo ongeveer 6 april -om burgers wederom angst aan te jagen over het gevaar van een “NEE” stem.
Trap niet in hun gevaarlijke spelletjes en stem nooit meer op de zittende macht

Rambam – De Schaduwkant van het Nederlandse Belastingparadijs (bukraket, rusland, rostec)

Weer eens een blik op het nieuws