in ,

Het Amerikaanse CDC verlaagde het Corona-sterftecijfer tot een kleine fractie van eerdere schattingen

Corona outbreak Janet Ossebaard scr

Regeringen over de hele wereld en in de  rechtvaardigden extreme, draconische, ondemocratische en ongrondwettelijke (in de meeste Amerikaanse staten) ‘lockdown'- en thuisbevelen omdat het -virus uitzonderlijk dodelijk was.

In maart beweerde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat het sterftecijfer een  zeer hoge 3,4 procent was .

Maar naarmate de tijd verstreek, werd het steeds duidelijker dat zulke hoge schattingen in wezen zinloos waren omdat onderzoekers geen idee hadden hoeveel mensen daadwerkelijk met de ziekte waren besmet. Er werden grotendeels tests uitgevoerd bij mensen met symptomen die ernstig genoeg waren om op de eerste hulp of op de spreekkamer te belanden.

Eind april publiceerden veel onderzoekers nieuwe onderzoeken waaruit bleek dat het aantal mensen met de ziekte eigenlijk veel hoger was dan eerder werd gedacht. Zo werd duidelijk dat het percentage mensen met de ziekte dat eraan stierf plotseling plotseling veel kleiner werd.

Nu hebben de Centers for Disease Control and Prevention () nieuwe schattingen vrijgegeven die suggereren dat het werkelijke sterftecijfer rond de 0,26 procent ligt.

Het rapport concludeert met name dat de “verhouding tussen symptomatische gevallen en sterfgevallen” 0,4 procent bedraagt. Maar dat zijn slechts  symptomatische  gevallen. In hetzelfde rapport beweert de CDC ook dat 35 procent van alle gevallen asymptomatisch is.

Of, zoals de  Washington Post  deze week meldde:

Het bureau bood een “huidige beste schatting” van 0,4 procent. Het bureau gaf ook een beste schatting dat 35 procent van de geïnfecteerde mensen nooit symptomen ontwikkelt. Als die cijfers bij elkaar zouden worden opgeteld, zou het sterftecijfer voor infecties 0,26 bedragen, wat lager is dan veel van de schattingen die tot nu toe door wetenschappers en modelbouwers zijn opgesteld. “

Natuurlijk hebben niet alle wetenschappers het bij het verkeerde eind gehad. In maart stond Stanford-wetenschapper John Ioannidis veel, veel dichter bij de schatting van de CDC dan de WHO. The  Wall Street Journal  merkte in april op :

In een artikel in maart voor Stat News betoogde Dr. Ioannidis dat Covid-19 veel minder dodelijk is dan modelbouwers veronderstelden. Hij dacht na over de ervaring van het cruiseschip Diamond Princess, dat op 4 februari in Japan in quarantaine was geplaatst. Negen van de 700 besmette passagiers en bemanningsleden kwamen om. Op basis van de demografische gegevens van de scheepsbevolking schatte Dr. Ioannidis dat het sterftecijfer in de tussen 0,025% en 0,625% zou kunnen liggen en de bovengrens op 0,05% tot 1% zou kunnen worden gebracht – vergelijkbaar met die van seizoensgriep.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e9d4464257a514f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254794f72277cd59048 640 covid 19

Italië: 4,1 % daadwerkelijk aan “coronavirus” overleden?!

Schermafbeelding 2020 05 27 om 21.17.58

Verpleegster waarschuwt tegen mondkapjes: ‘Je beschadigt je lichaam door langere tijd je eigen CO2 in te ademen’