in , , , ,

De financiele zeepbel op vergelijkbaar punt net voor crash 1929

De wereld heeft afgelopen week wederom een hoogtepunt beleefd nu de totale gecombineerde schuld van en privé personen in Amerika een bedrag heeft bereikt van 329.961 dollar per gezin.

Net zoals eind jaren twintig liepen de schulden dankzij de Federal Reserve hoog op en zegt voormalig voorzitter van de FED, Alan Greenspan, dat iedereen die nu nog dollars accepteert een idioot is.

Wij mensen behoren tot een ras dat erg goed is in het doen alsof bepaalde dingen niet bestaan. En of iets wel of niet bestaat in onze maatschappij is grotendeels afhankelijk van de mainstream media.

Ondertussen bevindt de mensheid zich op dit moment in de grootste financiële zeepbel ooit in de ons bekende geschiedenis.

Kijk naar de situatie in Amerika om een indruk te krijgen hoe het gesteld is met de wereld. Want, als de Amerikaanse zeepbel klapt, dan doet de rest van de wereld automatisch mee.

Nog niet zo gek lang geleden, in 1980, bedroeg de totale gecombineerde schuld van overheid en privé personen in dat land iets meer dan 3.000 miljard euro. Een fenomenaal bedrag maar een getal dat volkomen in het niet valt bij de deze week bekendgemaakte schuld. Want de grens van 41.000 miljard dollar is nu gepasseerd.

Dat betekent dat in slechts een vrij korte periode de complete schuld is verhoogd met een factor 14. Een toename die letterlijk met geen pen te beschrijven is, want er zijn geen woorden voor.

In 1980 had ieder gezin in Amerika nog een hoofdelijke schuld van 38.552 dollar, een bedrag dat destijds ongeveer 79 procent was van het gemiddelde jaarinkomen.

Vanaf deze week heeft ieder Amerikaans gezin een schuld van 329.961 dollar, wat gelijk staat aan 584 procent van een gemiddeld inkomen.

Duidelijk is dat men nimmer in staat zal zijn om dit soort schulden terug te betalen en dan zijn die van bedrijven er nog niet eens in opgenomen.

Aangezien het land technisch gesproken volkomen failliet is en daarom een schuldsaneringstraject zou moeten ingaan, is dat natuurlijk iets dat nooit zal gaan gebeuren.

Wat er wel gaat gebeuren, is dat men doorgaat met het verder opblazen van de zeepbel, omdat er geen andere mogelijkheden zijn. Nog nooit in de geschiedenis van de mensheid, zelfs in de tijd van de Anunnaki niet, heeft men een zeepbel tot in het oneindige kunnen opblazen. Er zal altijd een punt komen waarop deze zal knappen.

Wat voor schulden opgaat, geldt natuurlijk ook voor de aandelenbeurzen wereldwijd die maar blijven groeien.

Experts zeggen dat bepaalde verhoudingen zoals de CAPE (Cyclically Adjusted Price to Earnings) voor aandelen nu nog meer overgewaardeerd zijn dan net voor de grote crash van 1929 en eind jaren negentig. CAPE drukt uit wat je verdient per aandeel ten opzicht van wat je ervoor moet betalen.

Ook daar is sprake van een enorm overgewaardeerde zeepbel en ook daar is op dit moment sprake van een soort totale blindheid. De condities voor een enorme crash van de aandelenmarkt zijn nu nog veel prominenter aanwezig dan net voor die van 2008.

De enige twee periodes die qua verhoudingen enigszins vergelijkbaar zijn, zijn die van eind jaren twintig en eind jaren negentig. In beide gevallen knapte de zeepbel kort daarna.

De totale schuld van de wereld bedraagt 217.000 miljard dollar. Het totale wereldinkomen bedroeg in 2014 in totaal 77.868 miljard dollar.

De centrale kunnen voor een deel bepalen wanneer die crash zal plaatsvinden. Ze kunnen misschien nog een tijdje blijven manipuleren en bijdrukken, maar ook dat zal niet eeuwig kunnen duren.

Wie weet, misschien zelfs wel rond de datum van 23 september, omdat er wellicht op die datum ook andere dingen staan te gebeuren/in gang gezet worden.

De voormalige voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Alan Greenspan.

Hij heeft een tipje van de sluier opgelicht door onlangs een paar opmerkelijke uitspraken te doen. 

De eerste is: “De Verenigde Staten zullen binnenkort een economische “” meemaken.

De tweede is: “Iedereen die nog dollars accepteert is een idioot”.

Hetgeen bevestigt wat wij al heel lang roepen en dat is dat ons geld waard is wat de gek ervoor geeft en dat dit bij een volgende wel eens heel snel zo goed als niets meer kan zijn, omdat het geen enkele onderliggende waarde heeft.

Lees verder via de Bron: Niburu.co


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Interview over “Defend Europe”: “Wij doen datgene wat eigenlijk de taak van de regering zou zijn”

Wie wordt er beter van de War on Cash?