in

Interview over “Defend Europe”: “Wij doen datgene wat eigenlijk de taak van de regering zou zijn”

screenshot 74

Met de missie “Defend Europe” wil de Identitaire Beweging (IB) het doen en laten van NGO´s en smokkelaars in de Middellandse Zee documenteren en lege “vluchtelingen”boten vernietigen. Daarvoor zamelde de IB tot nu toe een bedrag van meer dan € 160.000,- in en charterde een schip.

Verleden week zorgde de groep voor krantenkoppen, toen de kapitein werd gearresteerd. Vandaag startte de actie. De “Junge Freiheit” heeft gesproken met Robert Timm, die eveneens aan boord is:

Meneer Timm, u bevindt zich met uw schip “C-Star” op dit moment voor Kreta. Hoe is de stemming?

Robert Timm: De stemming is goed, we zijn blij dat het ons gelukt is om, ondanks alle hindernissen die men ons in de weg gelegd heeft, op het schip te komen. We hopen nu eindelijk om, zoals gepland, aan ons werk te kunnen beginnen.

Eind vorige week werd uw kapitein gearresteerd. Wat was er aan de hand?

Timm: Eigenlijk helemaal niks, behalve dat hij op grond van valse beschuldigingen gearresteerd werd en nu weer vrij is.

Welke beschuldigingen?

Timm: Men beweerde dat zijn schip betrokken geweest zou kunnen zijn bij mensensmokkel. Een trainingsbemanning uit Sri Lanka, die op het schip was om zeemijlen te verzamelen voor zijn licentie, zou weer terugvliegen naar zijn land. De mannen hadden al tickets, toen ze benaderd werden door enkele vertegenwoordigers van desbetreffende NGO´s. Die hebben de aankomende matrozen toen geld aangeboden als ze asiel zouden aanvragen. Van de 20 man hebben er 5 inderdaad gebruik gemaakt van dat aanbod.

Screenshot_80

Wat is er met hen gebeurd?

Timm: Deze NGO´s hebben zodoende actief het leven van deze mensen verwoest. Want ze zitten op dit moment in de gevangenis in Cyprus en zullen daarna vermoedelijk op een bepaald moment teruggestuurd worden naar hun land.

Uw missie “Defend Europe” doet veel denken aan de “No Way”-campagne van de Australische regering

Timm: Dat is het punt. Elders doet de staat dat, bij ons in Europa niet, hoewel dat zijn taak zou zijn. Omdat Europa ons na aan het hart ligt, nemen wij het zelf in handen. Uiteindelijk willen we in dit land verder leven en als onze eigen regering beweert niets aan de chaos te kunnen veranderen, dan moeten we gewoon bewijzen dat het wel kan. Ook al is het maar symbolisch. Wij laten zien dat wij met onze bescheiden middelen veel kunnen bereiken en we laten ook zien dat de regering met heel andere middelen heel andere mogelijkheden zou hebben. Alleen: daartoe ontbreekt de wil.

Wat wilt u met één enkel schip uitrichten tegen een hele vloot smokkelaarsboten?

Timm: Het aantal schepen is voor onze missie eerst maar bijzaak. Het is onze primaire taak om het werk van de NGO´s te controleren en te documenteren. Uiteraard zouden dan twee of drie schepen heel praktisch zijn, maar met de middelen die wij hebben, zijn we heel tevreden.

Hoeveel leden van de Identitaire Beweging bevinden zich aan boord?

Timm: We zijn met zes activisten. Daar komt de achtkoppige bemanning van het schip bij.

Screenshot_75

Hoe lang duurden de voorbereidingen?

Timm: We waren twee maanden geleden al voor een storende actie in Italië. Daarna begon de voorbereiding. In werkelijkheid was de voorbereidingstijd vergeleken met de omvang van het project heel kort.

Wat doet u wanneer u een NGO-boot op volle zee tegenkomt? Probeert u deze te stoppen?

Timm: Nee, we zullen het werk van de NGO´s niet actief belemmeren. We zullen het documenteren. Als het gevaar bestaat dat het de NGO´s niet lukt deze mensen te redden, dan zullen wij uiteraard ondersteunend ingrijpen en de mensen van verdrinking redden. Maar het is niet ons doel om smokkelschepen te blokkeren.

Hoe ziet deze documentatie er concreet uit?

Timm: Er zin verschillende manieren om de zaak aan te pakken. Enerzijds hebben we onze radar, waarmee we andere schepen kunnen peilen. Anderzijds hebben we de AIF-signalen van de NGO-schepen. Als je de beweging van de schepen gedurende een langere tijd observeert, dan zul je vaststellen dat er een soort hotspot bestaat in het gebied voor Libië en word je getuige van dit hele schouwspel. Verder zijn we uiteraard videotechnisch volledig uitgerust, zoals men dat al kent van andere acties van ons.

De NGO-schepen kunnen uw signaal echter uitschakelen

Timm: Dat kunnen ze. Maar in plaats daarvan hebben wij onze eigen radar en die kunnen ze niet gewoon deactiveren.

Dus u probeert altijd in de buurt van de NGO-schepen te blijven?

Timm: Ja, we willen vooral bekijken in welke toestand de schepen van de smokkelaars zich bevinden en wat er met ze gebeurd als ze leeg zijn. Theoretisch zijn de NGO´s ertoe verplicht de lege boten tot zinken te brengen, omdat ze een hindernis in het scheepvaartverkeer vormen. Dat doen ze echter meestal niet. Bovendien willen we controleren of de boten weer teruggaan naar Libië en opnieuw gebruikt worden.

Bent u niet bang een conflict te krijgen met bewapende smokkelaars?

Timm: We zijn ons van dit risico bewust. We hebben van onze kant alle mogelijke voorbereidingen getroffen die mogelijk zijn in het kader van de wet. We zullen het uiteraard niet laten aankomen op een confrontatie.

Screenshot_78

Men beschuldigt u ervan met uw optreden mensenlevens in de Middellandse Zee in gevaar te brengen

Timm: Onzin: ieder ander schip in deze zone biedt een bepaalde veiligheidsfactor voor wat betreft de schipbreukelingen. Deze beschuldigingen zijn niets anders dan paniekzaaierij en een lastercampagne tegen ons. Vanwege ons werk zal er niemand extra in de Middellandse Zee verdrinken. Integendeel.

U zult dus ook “vluchtelingen” aan boord nemen?

Timm: Wanneer deze mensen zich in acuut levensgevaar bevinden, natuurlijk.

Waar brengt u ze dan naartoe?

Timm: In ieder geval niet naar Europa. Behalve Libië zijn er nog veel andere havens aan de Noord-Afrikaanse kust.

U wierf er op de sociale netwerken voor uw missie o.a. mee dat er 6,6 miljoen Afrikanen op weg zouden zijn naar Europa. Waarom ondersteunt u niet de hulporganisaties die ter plaatse helpen?

Screenshot_77

Timm: Ten eerste: dat is in de maak. Het was altijd al een politieke eis van ons om consequent en duurzaam ter plaatse te helpen. We werken op dit moment aan een desbetreffend project. Ten tweede: Waarom worden wij hiertoe aangespoord en niet onze regering. Die zou immers ook in hulp ter plaatse kunnen investeren en ze zou dan niet miljoenen migranten in Europa hoeven opnemen.

Uw volgende project zal dus in Afrika plaatsvinden?

Timm: Ik kan daarover wegens strategische redenen op dit moment niets zeggen, maar Afrika is niet het enige crisisgebied in de wereld. Wij zullen het project daar uitvoeren waar wij denken dat onze hulp goed aankomt.

Met “Defend Europe” hebt u op de sociale netwerken voor veel ophef gezorgd. Hoe komt uw actie op de Italianen over?

Timm: Die zijn heel openhartig tegenover ons. Juist in Italië en op Sicilië is men niet echt blij met deze ontwikkelingen van de NGO´s. Italië is economisch sowieso al aangeslagen en staat nu bovendien nog aan het front om de asielproblemen te overmeesteren. Daarmee voelt men zich in de steek gelaten. De mensen merken dat direct in hun dagelijks leven en worden daar niet echt vrolijk van.

Screenshot_79

Bent u in Italië op weerstand gestuit?

Timm: In ieder geval waren er steeds opnieuw desbetreffende aankondigingen. De burgemeester van Catania dreigde bijvoorbeeld ons schip de haven niet binnen te laten, wat hij echter puur juridisch helemaal niet kon doen. Wat bijzonder interessant was: in Catania kwamen we de Sachsische parlementariër van de partij “Die Linke”, Juliane Nagel, tegen. Links heeft blijkbaar in heel Europa geprobeerd bekende personen te verzamelen om stemming tegen ons te maken, waarvoor de plaatselijke autoriteiten dan buigen. Dat daar Duitse politici opdoken, heeft me wel zeer verbaasd.

Hoe financiert u “Defend Europe”?

Timm: De missie werd uitsluitend door schenkingen gefinancierd, die we hebben ontvangen via het platform “WeSearchr”.

Hoe weet een donateur zeker dat zijn geld ook echt voor de missie gebruikt wordt?

Timm: Iedere donateur zou onze sociale media kanalen moeten volgen. Daar laten we zien hoe we hier werken. Wellicht maken we aan het eind ook een kostenberekening.

Hoeveel kostte de missie tot nu toe?

Timm: We hebben meer dan € 160.000,- aan donaties binnengekregen. Mochten we iets over hebben, dan zullen we proberen een tweede missie te starten.

Screenshot_76

DONEER HIER

Bron:
https://jungefreiheit.de
Interview: Lukas Steinwandter

Lees verder via de Bron: E.J. Bron

https://youtu.be/vDMmzqv6CXI

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
screenshot 64

Inmiddels bij de Duitsers: Meer dan 1 op de 5 heeft een migratieachtergrond

crash1 1

De financiele zeepbel op vergelijkbaar punt net voor crash 1929