in , ,

De Geheime Bailout: Hoe Ierland recentelijk Duitsland redde

Via AnderEuropa werden we geattendeerd op een boeiende van een uur, beschikbaar in Duits en Engels.

De prijs winnende docu ‘The Secret Bank Bail Out'. In een onderzoek van een Duitse reporter blijkt dat de ‘redding' van Ierland door primair , Duitsland en , er feitelijk sprake was van het tegenovergestelde.

 

 

 

Wat gebeurde er: Rijke investeerders (zoals bankiers, banken en de rijke, investerende medemens) ging investeren in o.a. Ierse banken. De Ierse wetgeving werd aangepast en verlaagd om dit soort bankiers het naar de zin te maken. Ze verdienden daar veel geld. Toen ging het mis. Geen probleem uiteraard, dat is het ondernemersrisico van een bank. En geen probleem voor de investeerders uiteraard, dat is precies het type risico waarmee investeerders hun geld verdienen. Gewoon failliet laten gaan dus? Nou…

Neen, uiteraard. Met de nodige leugens werden de Ierse banken uitgekocht. De Ierse overheid kreeg heftige nieuwe leningen aangesmeerd onder hoge druk van de donor landen – primair Duitsland, Nederland en Finland dus. En de Ierse bevolking mag al die tientallen miljarden vervolgens gaan aflossen. Geen kleine opdracht voor zo'n kleine ! Zeker niet gezien dat de Ierse bevolking het geld nooit hebben gekregen.

Maar waar gingen de vele tientallen reddingsmiljarden nu eigenlijk naar toe? Van Duitsland (vooral dus) naar de Ierse overheid. De Ierse overheid boekte het per direct (en per opdracht) over naar de banken. Wat deden de banken ermee? Toen werd het geheimzinnig, en daar gaat deze docu dus over. En spoiler alert: het geld ging uiteraard naar obligatiehouders. En die obligatie houders dat zijn uiteraard…. de grote westerse Europese bankiers en banken, alle bekende namen staan weer op de lijst.

Banken kopen zich namelijk flink bij elkaar in, om zo een sluitend too-big-to-fail web om de gehele wereld heen te spannen. Maximale afpersmogelijkheden! De Ierse redding was daardoor dus vooral een redding van West Europese banken. Als ‘we' de Ierse banken niet overeind hielden (met zware afpersing blijkt nu), dan zouden Duitse bankiers pijn ervaren. En dat mag natuurlijk nooit in !

En daar heb je het. De toch al arme Ierse bevolking moest afgelopen jaren – en de komende decennia! – opdraaien voor het redde van de grootste Duitse (en Nederlandse!) Banken. De Ieren moesten met hun hoofd op het blok voor de Duitse en Nederlandse investeerders. De achter het functioneren van de blijkt toch weer lelijker dan gedacht. Ze hebben nu een wijze les geleerd? Wel nee, in Griekenland, , etc, doen ze vandaag de dag nog precies hetzelfde!

In deze boeiende, prijs winnende documentatie wordt al dit moois in meer detail besproken. Zeer de moeite waard, bekijk:

 

Lees verder via Lang Leve Europa!.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
15354488459 0ce7ee4df7 rente

SNS bank gedagvaard: Klant wil rente over geld uit het niets terug

12427120804 7529a5761e GermanWings

Spaans Intel-team was aan boord Germanwings