in

De groene idioterie in Zweden: ‘niet meer stofzuigen bij koud weer’

klimaat

Het land van zeurkous Greta Thunberg, , dat streeft naar koolstofneutraliteit in 2040, is gedwongen om ‘vuile stroom' in te voeren. Het zeer -correcte en hysterisch milieubewuste Zweden sloot tal van elektriciteitscentrales , twee in 2017 en twee anderen in 2020.

Daardoor is het energietekort momenteel van dien aard dat het land gedwongen is uit Polen en in te voeren die uit bruinkool wordt geproduceerd, en een reservecentrale die op werkt moest weer in gebruik worden genomen.

Dat maakt de ‘vuile stroom' die nu uit de Zweedse stopcontacten komt ook erg duur werd.  Zo liepen de prijzen in Zuid-Zweden op tot zo'n 2,4 Zweedse kroon (circa 0,24 ) per kilowattuur, terwijl de prijzen in het dunbevolkte noorden op een halve Zweedse kroon (0,05 euro) lagen.

Windmolens

Boosdoener is natuurlijk de onvoorspelbaarheid van met name wind en zon, terwijl je de gas- of oliekraan naar eigen believen open en dicht kan draaien. Erg onhandig dus, de stilstaande wieken van de windmolens, juist als de vraag naar licht en warmte zo groot is als nu. Windmolens – de naam zegt het al – hebben immers wind nodig.

Gezien er geen wind is, en dus geen stroom, vraagt de regering aan de mensen om bij koud weer niet te stofzuigen. En,….het is vaak erg koud in Zweden.

Laat de groenen nog ….

Lees verder bij de bron: ReactNieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rutte1

Het wordt steeds duidelijker: Rutte lacht wanhopige ondernemer in gezicht uit

pixabay dna schade vaccin

Moderna onthult de geheimen van mRNA vaccins: het leven hacken