in

Facebook-update onthult dat klimaatmeisje Greta Thunberg haar berichten niet eens zelf schrijft

greta

Op donderdagavond werd de software van Facebook geüpdatet. Door een technische fout konden gebruikers precies zien welke persoon de berichten plaatst op pagina’s die behoren tot publieke figuren en bedrijven, rapporteert Wired.

Toen ontdekten Greta Thunberg’s volgelingen dat het eigenlijk haar vader – Svante Thunberg – is die berichten op haar pagina publiceert.

Facebookpagina’s geven beroemdheden en bedrijven de mogelijkheid om op het platform aanwezig te zijn zonder dat de pagina gelinkt is aan een specifieke persoon. Verschillende mensen kunnen samen een pagina beheren zonder dat de volgers zien welke persoon de berichten schrijft en publiceert.

De bug, waarbij de anonimisering niet werkte, heeft donderdagavond enkele uren geduurd.

Het resultaat was dat Greta Thunberg’s drie miljoen volgelingen konden zien dat het eigenlijk haar vader Svante Thunberg is die de berichten op haar pagina publiceert. Bovendien heeft de Indiase klimaatactivist Adarsh Prathap, die een VN-afgevaardigde is, posts als Greta Thunberg gepubliceerd.

greta svante1

greta handler 3

Het Greta Thunberg-team beweert dat Greta het materiaal schrijft

Op de zaterdag na het incident werd een tekst gepubliceerd op de Greta Thunberg-pagina op Facebook. Greta Thunberg legt in de tekst uit – maar men weet niet of ze het bericht zelf heeft geschreven…..

Lees verder bij de bron: Fenixx

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
handboeien en vaccinspuit en geld 300x225

Niet de overheid maar de WHO en EU gaan verplichte vaccinatie opdringen

plastic 1569391568

EU wil nu ook plastic verpakkingen verbieden