in ,

De gruwelijke waarheid achter frisdranken

Suiker of zoet- en kleurstoffen: het zijn allemaal ingrediënten die in je favoriete drankje schuilen. Dat weet je heus wel zelf, maar heb je er ook een idee van wat ze uitspoken in je lichaam? De effecten van frisdranken blijken vaak niet fraai, lees daarom hier waarom je toch moet opletten met je .

Van suiker word je dik, dat lijkt logisch. Maar de suiker die vervat zin in de zoete drankjes zorgt er ook voor dat er een heuse vetlaag rond je organen wordt gevormd. Zo kan je plots geconfronteerd worden met pijnlijke steken zonder de werkelijke oorzaak te kennen. Vooral de lever zou het door onze grote inname hard te verduren krijgen.

je dat lightdranken beter zijn voor je omdat ze minder suiker bevatten? Niets is minder waar: hoewel er wel degelijk minder pure suiker wordt toegevoegd, worden er heel wat andere zoetstoffen bijgevoed om het drankje een ‘lekkere' smaak te geven. Bovendien pakken lightdranken vaak niet het werkelijke probleem aan tijdens een dieet: je krijgt wel wat minder suiker binnen, maar je zin in zoetigheid blijft naar alle waarschijnlijkheid nog even groot waardoor je misschien andere manieren zal zoeken om deze behoefte te bevredigen.

Natuurlijk zijn ook andere ingrediënten soms even geniepig: zo zorgen fosforzuren ervoor dat er geen bacteriën gekweekt kunnen worden in de frisdrank, maar is het wel in staat om je lijf te doen snakken naar zoete dranken. Andere bestandsdelen tasten je botdichtheid, tanden en nieren aan. Fosfaten geven je dan weer meer kans om vroeger te sterven.

Lees verder via HLN.be.

 

Foto via jpockele


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Aluhoedje: Dode Ebola patiënten komen tot leven vlak voor de uitvaart!? Zombie apocalypse?

Inwoners Overijssel krijgen mogelijk toch jodiumpillen thuis tegen straling kernramp