Inwoners Overijssel krijgen mogelijk toch jodiumpillen thuis tegen straling kernramp

Mogelijk krijgen inwoners van Overijssel thuis jodiumtabletten, voor het geval dat er een kernramp gebeurt in de kerncentrale in het Duitse Lingen.

Woordvoerder Jan de Vries van GHOR Twente, onderdeel van de Veiligheidsregio Twente, zegt dat de minister in een brief aan de Tweede Kamer heeft laten weten dat de voorwaarden in de Nederlandse regio rondom Lingen gelijkgetrokken worden met de Duitse regels, maar dat de invulling nog niet duidelijk is. Het gaat om een zone van 100 kilometer rondom Lingen.

Heel de provincie Overijssel, een deel van de provincie Drenthe, Friesland, Gelderland en Groningen vallen onder de 100 kilometer zone rondom de kerncentrale in Lingen:

Duidelijkheid over distributieplan

Over de mogelijkheid dat jodiumpillen bij mensen thuis komen te liggen, praten de veiligheidsregio’s binnen de 100 kilometer zone binnenkort over. Duidelijk moet worden of het distributieplan wel goed genoeg werkt, zodat op het moment iedereen die het nodig heeft jodiumpillen krijgt. Over het distributieplan dat er nu ligt voor Twente zei Jan de Vries eerder dat het ‘kwetsbaar’ was, hij betwijfelde of de pillen op tijd bij de juiste mensen terecht zouden komen.

Lees verder via Inwoners Overijssel krijgen mogelijk toch jodiumpillen thuis tegen straling kernramp.

Reacties (1)

  • Washington DC

    Annuleren

    Laat een reactie achter

    Je email adres zal nergens worden gepubliceerd of gebruik Facebook hieronder. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Laat een reactie achter

Je email adres zal nergens worden gepubliceerd of gebruik Facebook hieronder. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Jawel, we gebruiken ook cookies