in , ,

Inwoners Overijssel krijgen mogelijk toch jodiumpillen thuis tegen straling kernramp

Mogelijk krijgen inwoners van Overijssel thuis jodiumtabletten, voor het geval dat er een kernramp gebeurt in de kerncentrale in het Duitse Lingen.

Woordvoerder Jan de Vries van GHOR Twente, onderdeel van de Veiligheidsregio Twente, zegt dat de minister in een brief aan de heeft laten weten dat de voorwaarden in de Nederlandse regio rondom Lingen gelijkgetrokken worden met de Duitse regels, maar dat de invulling nog niet duidelijk is. Het gaat om een zone van 100 kilometer rondom Lingen.

Heel de provincie Overijssel, een deel van de provincie Drenthe, Friesland, Gelderland en Groningen vallen onder de 100 kilometer zone rondom de kerncentrale in Lingen:

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Duidelijkheid over distributieplan

Over de mogelijkheid dat jodiumpillen bij mensen thuis komen te liggen, praten de veiligheidsregio's binnen de 100 kilometer zone binnenkort over. Duidelijk moet worden of het distributieplan wel goed genoeg werkt, zodat op het moment iedereen die het nodig heeft jodiumpillen krijgt. Over het distributieplan dat er nu ligt voor Twente zei Jan de Vries eerder dat het ‘kwetsbaar' was, hij betwijfelde of de pillen op tijd bij de juiste mensen terecht zouden komen.

Lees verder via Inwoners Overijssel krijgen mogelijk toch jodiumpillen thuis tegen straling kernramp.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De gruwelijke waarheid achter frisdranken

Goed nieuws, tegenwoordig staan ze alleen maar de Belastingdienst te bedienen: verkeershufters harder aangepakt