in

De naderende instorting van de banken

Na maandenlang te hebben geleefd met de coronaviruspandemie, zijn Amerikaanse burgers zich terdege bewust van de tol die het heeft geëist van de : gebroken toeleveringsketens, record werkloosheid, falende kleine bedrijven. Al deze factoren zijn ernstig en kunnen de in een diepe, langdurige brengen.

Maar er is ook een andere bedreiging voor de economie. Het schuilt op de balans van de grote , en het kan rampzalig zijn. Stel je voor dat je, naast alle onzekerheid rond de pandemie, op een ochtend wakker wordt en ontdekt dat de financiële sector is ingestort.

U denkt misschien dat een dergelijke onwaarschijnlijk is, met herinneringen aan de crash van 2008 die nog zo fris zijn. Maar banken hebben weinig lessen getrokken uit die rampspoed en nieuwe wetten die bedoeld zijn om te voorkomen dat ze te veel risico nemen, hebben dat niet gedaan. Als gevolg hiervan zouden we op de rand van een nieuwe crash kunnen staan, een andere dan in 2008 minder in natura dan in graad. Deze kan erger zijn.

De financiële crisis van 2008 ging over woninghypotheken. Honderden miljarden dollars aan leningen aan huizenkopers werden herverpakt in effecten, zogenaamde collateralized debt obligations, ook wel CDO’s genoemd. In theorie waren CDO’s bedoeld om het risico weg te nemen van banken, die lenen aan huizenkopers. In de praktijk zetten dezelfde banken die woningleningen verstrekten ook zwaar in op CDO’s, vaak met behulp van complexe technieken die verborgen waren voor investeerders en toezichthouders. Toen de huizenmarkt een klap kreeg, werden deze banken dubbel getroffen. Eind 2007 begonnen banken tientallen miljarden dollars aan subprime-CDO-verliezen bekend te maken. Het volgende jaar ging Lehman Brothers ten onder en nam de economie mee.

De federale regering kwam tussenbeide om de andere grote banken te redden en paniek te voorkomen. De interventie werkte – hoewel het succes destijds niet verzekerd leek – en het systeem herstelde zichzelf. Natuurlijk leden veel Amerikanen als gevolg van de crash, het verlies van huizen, en rijkdom. Een toch al verontrustende kloof tussen Amerika’s haves en have-nots werd nog groter. Maar tegen maart 2009 was de economie in opkomst en was de langste bullmarkt in de begonnen.

Om de volgende crisis te voorkomen, heeft het Congres in 2010 de Dodd-Frank Act aangenomen. Volgens de nieuwe regels zouden banken minder lenen, minder langeafstandsweddenschappen plaatsen en transparanter zijn over hun bezit. De Federal Reserve begon met het uitvoeren van ‘stresstests’ om de banken in het gareel te houden. Het Congres probeerde ook de kredietbeoordelingsbureaus te hervormen, die algemeen werden beschuldigd van het mogelijk maken van de meltdown door hoge cijfers te geven aan dubieuze CDO’s, waarvan er vele werden beloond met subprime-leningen aan niet-gekwalificeerde leners.

In de loop van de crisis zijn meer dan 13.000 CDO-investeringen met de rating AAA – de hoogst mogelijke rating – in gebreke gebleven.De hervormingen waren goed bedoeld, maar zoals we zullen zien, hebben ze de banken er niet van weerhouden terug te vallen in oude, slechte gewoonten. Na de huizencrisis raakten subprime CDO’s natuurlijk uit de gratie. De vraag verschoof naar een vergelijkbaar – en eveneens riskant – instrument, dat zelfs een vergelijkbare naam heeft: de CLO, of een onderpandlening. Een CLO loopt en praat als een CDO, maar in plaats van leningen aan kopers van huizen worden leningen verstrekt aan bedrijven, met name bedrijven in moeilijkheden.

CLO’s bundelen zogenaamde hefboomleningen, de subprime-hypotheken van de bedrijfswereld. Dit zijn leningen aan bedrijven die hun lening maximaal hebben benut en geen obligaties meer rechtstreeks aan beleggers kunnen verkopen of in aanmerking komen voor een traditionele banklening. Er staan ​​momenteel voor meer dan $ 1 miljard aan dergelijke leningen uit.

Lees verder bij de bron: worldunity.me


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Demiurg
8 maanden geleden

de VS gaan ‘en hun systeem – gaan op precies dezelfde wijze ten onder als de USSR

Wat je nu ziet is de klassenstrijd tussen ‘haves en not haves’

De tijd van leidzaam toezien is voorbij !!
8 maanden geleden

Als er een partij is waar mensen te weinig van weten dan zijn het wel de banken. Hun rol in de geschiedenis is zo verderfelijk dat de enige goede oplossing is dat er eens en voor altijd met de banken wordt afgerekend en dat ze definitief van de aarde worden verwijderd.

En dat heeft alles te maken met de manier waarop banken opereren maar nog meer door hun kwalijke praktijken om oorlogen te creeren omdat dat voor hun een uiterst profijtelijk business is.
Algemeen bekend is dat satanische joden de banken wereld in handen hebben en dat dat zo is gebeurd is het gevolg van uiterst malafide praktijken. Joden die altijd pretenderen slachtoffers te zijn maar als mensen meer zouden weten over de geschiedenis van de satanische joden en de geweldige diefstal en schade die banken hebben aangericht dan bestond de staat Israel morgen niet meer.

Het is bij te weinig mensen bekend dat banken actief oorlogen doen ontstaan door conflicten te ensceneren. Zij zorgen er voor dat oorlogen ontstaan. Burgers willen helemaal geen oorlog. Het maakt alles kapot wat in veel jaren is opgebouwd en het kost hun vaak ook nog het leven.
Oorlog voeren is zeer kostbaar en landen moeten bij banken aankloppen voor wapens. Dat geld moet na de oorlog door de burgers via belastingen weer terug betaald worden aan de banken.
Tijdens de oorlog worden landen volledig in puin geschoten en alle huizen en gebouwen moeten na de oorlog weer worden opgebouwd. Ook daarvoor moet weer geld worden geleend. En ook daar voor lenen de banken geld uit aan de burgers.
Of het nu voor een leger is of voor wapens en voor het opnieuw opbouwen van een land: het zijn altijd de burgers die de schade betalen via hard werken. Het is hoog tijd om verhaal te halen bij de banken !!!

Maar het verhaal wordt nog erger: banken hanteren het principe van fractioneile reserve wat betekent dat zij geld printen wat er niet is. Ergo: zij printen nieuw geld. Zij creeren slechts een schuld en brengen geld in omloop alsof het al bestond. De waarde van dat geld wordt pas gecreeerd door de partij die voor dat geld gaat werken. Als je daar over nadenkt is er geen enkele reden dat banken bestaan. Banken zijn slechts parasieten. Landen kunnen zelf geld uitgeven. Wij hebben de banken helemaal niet nodig en zeker niet de partijen als de Rothschilds die nu het bankwezen beheersen.

Dat maakt de schandalige rol die banken spelen nog veel erger: geld printen is slechts een administratieve handeling en banken vragen rente voor die vrijwel risicoloze handeling (want zij eisen onderpand).
Bovenop het schandalige privilege van geld scheppen, het aanzetten tot oorlogen en het verwoesten van de levens en de bezittingen van burgers verwoest zodat die burgers bij de banken geld moesten lenen om hun huizen weer op te kunnen bouwen. Als burgers massaal zouden weten wat de rol van banken als de Rothschilds was in de geschiedenis dan zouden de bankiers wereldwijd morgen al zijn vermoord.

Banken zijn bewezen de oorzaak achter het ontstaan van WW I en WW II. En de afgelopen decennia waren zij het die achter de moord op Kennedy zaten, de zogenaamde aanslag op de twintowers en de ramp van Fukushima die geen natuurramp was.
En het is meer dan waarschijnlijk dat de Khazarische maffia achter de ontwikkeling en het verspreiden van het Corona virus zit.

Het is genoeg geweest !!!

Pistolen-Paultje
8 maanden geleden

De zogenaamde problematische bankensector is natuurlijk gewoon een toneelstukje. 95% van alle banken zijn eigendom van de Rothschildts. Zij drukken geld en bepalen het financieel systeem. Zij zijn eigenaar van de farmaceutische industrie, wapenindustrie, energiebedrijven, oliebedrijven, water, voedselindustie, goud, technologie bedrijven, etc. met nog een paar families. Als het financieel systeem op de schop gaat, dan wordt de macht wel uitgeoefend via technologie of luxe producten. En als dat niet lukt, dan proberen ze het wel via voedsel of water. En als dat niet werkt, heb je altijd nog het leger.

machiavelli
8 maanden geleden

in een oorlog gaat het om 3 zaken

1 energie = olie – gas etc

2 water = schoon water

3 voedsel = ‘dus goeie landbouwgrond
//
wie zijn de eigenaar van deze 3 zaken en hebben de macht

“BANKEN”

Vangils
8 maanden geleden

Angsthaas,bericht lijkt wel Rutte met zijn groep

De Antifa neemt enge vormen aan: ‘Kill a White on sight. Their silence is violence!’

Het kaartenhuis stort in: Hoe werkt het bancair systeem?!