in ,

De nieuwe realiteit, Openbaar Ministerie: we houden verdachten alleen nog aan bij ernstige feiten

Verdachten van strafbare feiten worden vanaf nu in beginsel niet meer aangehouden „tenzij dat echt noodzakelijk is wegens de ernst van de strafbare feiten en de dreiging voor de rechtsorde”.

Tot deze vergaande maatregel heeft het Openbaar Ministerie besloten om „het hoofd te bieden aan terugval in operationele capaciteit bij ons en onze ketenpartners”.

Ook hoopt justitie door deze opstelling „de risico’s op verspreiding van het virus en meer in het bijzonder de kans op een uitbraak in de penitentiaire inrichtingen te beperken”.

De maatregelen staan beschreven in een zogeheten ‘landelijk continuïteitsplan’ dat intern binnen het OM wordt verspreid.

Het Openbaar Ministerie zegt „voorrang te blijven geven aan zaken waarbij bijvoorbeeld sprake is van geweld, kwetsbare slachtoffers en zeden”. Justitie zegt ook te willen blijven optreden bij personen met geestelijke problemen.

„Bij verward gedrag dat wijst op gevaar voor de veiligheid van de persoon zelf of anderen, zullen we zo nodig direct moeten ingrijpen”.

Een woordvoerder van het OM zegt dat het nieuwe arrestatiebeleid …

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Coronavirus: Hyper-individualisme alom

Daar heb je het al: Israël gaat telefoons van coronapatiënten maand lang volgen