in , ,

Afghaanse asielzoeker uit Kerkrade was baas van beruchte gruwelgevangenis

groenlinks hysteri strijders syrie

Het slachthuis, zo was de bijnaam van de meeste beruchte gevangenis in Afghanistan in de jaren 80. Duizenden Afghanen werden er gemarteld of geëxecuteerd.

De vermeende directeur ervan woonde jarenlang in Kerkrade en moet morgen in Den Haag voor de rechter komen.

De Pul-e-Charki gevangenis in Kaboel zat in de jaren 80 vol met politieke gevangenen, ze zijn opgepakt door de KhAD, de gevreesde geheime dienst tijdens de communistische periode van het land.

Gevangenen vertellen over talloze martelingen: het uitrekken van nagels, het ophangen aan de armen, het dompelen van voeten in bijtend zuur, schijnexecuties en echte terechtstellingen.

Abdul Razaq A. (74) was, zo stelt het Nederlandse Openbaar Ministerie, een van de directeuren van die gevangenis en tegelijkertijd het hoofd van de afdeling Politieke Zaken.

,,In de gevangenis werden talloze oorlogsmisdaden begaan”, stelt Justitie. ,,En tientallen getuigen vertellen dat A. daarbij was betrokken.”

Die geschiedenis zou, hoe gruwelijk ook, geen zaak zijn geweest voor het Nederlandse Openbaar Ministerie. Ware het niet dat Razaq A. na de val van het communistische regime uit Afghanistan is verdwenen.

De Afghaan blijkt al sinds 2001 in ….

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

Het kabinet wil bezuinigen op de nabestaandenuitkering: ‘Dit wordt een drama’

cropped header KOMPLOTT George van Houts1 1170x590 1

KomPlot 2: Theatervoorstelling van George van Houts over 9/11 en andere complotten