in , , ,

Daar heb je het al: Israël gaat telefoons van coronapatiënten maand lang volgen

De interne inlichtingendienst in Israël gaat patiënten met het coronavirus digitaal in de gaten houden, om te zien waar ze wellicht anderen hebben aangestoken.

Dat besluit werd genomen na een zesurig debat in het land. De gebruikte software werd origineel ontwikkeld om de activiteiten van terroristen te traceren.

Daarbij worden de telefoons van personen nauwlettend gevolgd om te zien waar ze precies zijn geweest. Telefoons van anderen die op diezelfde locatie waren worden ook gemarkeerd en in de gaten gehouden.

In eerste instantie wordt de technologie een maand lang ingezet tegen het coronavirus. Daarna zal de situatie opnieuw worden geëvalueerd.

‘Verspreiding bestrijden’

“Met deze middelen kunnen we patiënten veel beter vinden het de verspreiding van het virus tegengaan”, aldus premier Benjamin Netanyahu.

Activiteiten bij rechtbanken werden door zijn regering ook beperkt in de strijd tegen het virus, waardoor een tegen Netanyahu zelf is vertraagd….

Lees verder bij de bron: Bright


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De nieuwe realiteit, Openbaar Ministerie: we houden verdachten alleen nog aan bij ernstige feiten

Het slopende prijskaartje van Ruttes corona-groepsimmuniteit: tot 63.000 doden, Nederland tien jaar ziek