in , , ,

Let op! De N-wegen worden nu ook voorzien van trajectcontrole: ’Pakkans 100 procent’

gele vestjes flitspalen

Nog een kleine week en dan begint het net zich te sluiten voor hardrijders in ons land.

Dan wordt een start gemaakt met trajectcontrole op provinciale wegen en is er voor snelheidsduivels geen ontkomen meer aan.

Als eerste is de N414 bij het vissersdorp Bunschoten-Spakenburg aan de beurt, waar iedereen die het gaspedaal harder intrapt dan de toegestane 80 km/u, genadeloos wordt geflitst en een boete in de bus kan verwachten van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

„We maken daar inderdaad maandag 24 februari een begin en daarna volgen de komende maanden nog eens negentien andere provinciale wegen waar de snelheid via trajectcontrole wordt gehandhaafd”, waarschuwt Marloes van Kessel van de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM).

’Het gaat ons om minder slachtoffers’

Anders dan op de snelwegen zijn de flitspalen nu geplaatst op wegen waar voortdurend veel te hard wordt gereden, waardoor ook veel ongevallen gebeuren.

„We hopen dat het hierdoor veiliger wordt en weggebruikers hun gedrag aanpassen. Het gaat ons er niet om dat de kassa gaat rinkelen, maar dat er minder slachtoffers vallen op de desbetreffende N-wegen”, aldus Van Kessel.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

Photo by Heiloo-Online cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
eurogendfor

Klacht over EU-geheimdoenerij rond Defensieagentschap erkend

frame e1581956086938

China gaat 1984: Elke Chinees krijgt een eigen QR-code vanwege Coronavirus