in

Democratie in EU niet gewenst: Eurosceptici afgewezen voor topposten Brussel

3497090183 b5466a6e6a eu parlement1

In het Europees Parlement is ophef ontstaan over de uitsluiting van eurosceptici bij de verdeling van invloedrijke posten in het parlement, waarop ze op basis van de verkiezingsuitslag recht hadden.

Het parlement telt 22 vaste commissies voor specifieke beleidsterreinen, zoals Interne Markt en Milieu. De voorzitterschappen daarvan worden verdeeld op basis van een complex puntensysteem. Vervolgens wordt hier in de commissies over gestemd. Doorgaans is dit een formaliteit, maar niet dit keer. Het voorzitterschap van de commissie-Petities, die gaat over verzoeken van burgers, kwam volgens het systeem toe aan de anti-Europese EFDD-fractie van de Brit Nigel Farage. Maar de grote pro-Europese fracties drukten een liberale voorzitter door. „Eurofiele groepen hebben opnieuw laten zien dat ze bang zijn voor democratie”, zegt Farage. De Groenen nemen het op voor Farage en spreken van een „klap voor de democratie”.

via NRC Handelsblad

Photo by loop_oh cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3386591132 fb65c5814e aspartame1

Het schokkende verhaal achter de goedkeuring van “Aspartaam”

7973788548 13eb2e61ee Outlander1

Liegen met hulp van de overheid: ‘Hybride auto’s minder zuinig dan fabrikant beweert’