in ,

Den Haag kende nog nooit zoveel daklozen en het probleem wordt alleen maar erger

Het daklozenprobleem in de Hofstad is de afgelopen jaren nog nooit zo groot geweest als nu. Dat beweert althans Marlies Filbri in het Algemeen Dagblad. De vrouw kan het weten, want ze maakt als directeur van het Straat Consulaat de problematiek dagelijks mee.

Filbri verklaart dat door deze toename er nu maar liefst 160 mensen op een wachtlijst staan voor de noodopvang. “Zij moeten dus op straat slapen, of gebruikmaken van een schimmig netwerk.”

Vorig jaar waren er zo’n 4000 daklozen in waarvan een kwart jongeren. Filbri verwacht dat dit record in 2020 zeker zal worden verbroken. Nieuwe opvanglocaties worden gezocht, maar niet gevonden.

Wel is er een speciaal coronadorp voor daklozen waar maar een enkele rondzwervende coronapatiënt ooit gebruik van heeft gemaakt.

“Dit is toch de schande van de stad. Wethouder Bert van Alphen zoekt echt wel naar oplossingen, maar het probleem is breder. Het heeft ook te maken met zorg en wonen. Er zijn geen woningen. Het is lang wachten op doorstroming, het slibt echt dicht. We moeten zoveel tentjes en slaapzakken uitdelen.”

Ondertussen groeit ook de onvrede bij de Hagenaren met een huis. Zij klagen over ondergezeken straten, drankoverlast en vreemde slapers in het portiek. Filbri predikt ondertussen voor meer compassie en mededogen ….

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL kapot gemaakt door de eigen regering van binnen uit .....
5 maanden geleden

Ik reed vanmiddag nog door Den Haag en je waant je in Afrika ….. Een stad waar ik ben geboren en waar ik vanmiddag moest zijn voor een ziekenhuis bezoek en waar ik nooit maar dan ook nooit meer zou willen wonen.
Ik was er al jaren niet meer geweest en met een navigate systeem aan en deuren op slot ben ik er door heen gereden en een gevoel dat mijn land door wanbeleid naar de kloten is geholpen.
Men mag mij een racist noemen (wat ik niet ben), maar hoe noem je het dat door acties van geheime organisaties die geinfiltreerd zijn en de landelijke politiek een land van binnen uit wordt gesloopt?
Wie betaalt deze onzin? Deze mensen gaan nooit integreren. Er ontstaat een enclave van mensen uit een totaal andere cultuur die voor haar bestaan zijn aangewezen op de schatkist van de autochtone bevolking.
Verschrikkelijk gewoon ….

‘Mark Rutte sloeg in tien jaar Nederland met een knuppel kapot: we zijn zwakker, zieker én armer geworden!’

Subliminaal #HoudJeMondMartin in scene gezette vader-zoon rel over mondkapjes