in

Denk er maar niet over na: ING vervijfvoudigt winst en gaat miljarden uitkeren aan aandeelhouders

banksters

ING heeft zijn winst afgelopen kwartaal bijna vervijfvoudigd ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee presteerde het financiële concern veel sterker dan de meeste analisten hadden verwacht.

Ook heeft de bank aangekondigd na september miljarden uit te gaan keren aan zijn aandeelhouders, zowel via dividend als via de inkoop van aandelen.

De winstsprong heeft alles te maken met de coronacrisis.

Rente

Net als in het eerste kwartaal merkte de bank ook een duidelijke toename van de vraag naar beleggingsproducten. Die zijn interessant nu de spaarrentes heel erg laag zijn en geld op de spaarrekening dus vrijwel niets meer oplevert.

Topman Steven van Rijswijk vermoedt dat de lage rentes in Europa nog wel een tijdje zullen aanhouden, gezien de huidige koers van de Europese Centrale Bank (ECB).

Of dit betekent dat meer Nederlanders straks te maken gaan krijgen met negatieve spaarrentes, kan Van Rijswijk evenwel niet zeggen.

Aandeelhouders

ING laat straks in totaal 3,6 miljard euro terugvloeien naar de aandeelhouders.

De ECB maakte vorige maand bekend dat de coronamaatregel die het uitkeren van dividend en het inkopen van eigen aandelen tijdelijk verbood, niet zal worden verlengd.

ING is de laatste tijd ook veel bezig met ….

Lees verder bij de bron: De Volkskrant

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
The Truth Will Set You Free But First

Corona hoax Wob-stukken: Advocatenkantoor Pfizer, Janssen en AstraZeneca hielp NL bij onderhandelen met AstraZeneca

Portrait Adult Men S People  - Clard / Pixabay

Let eens op: De Corona zwendel is zichzelf aan het ontrafelen