in ,

Denk hier eens over na: Bijna helft van Nederlanders krijgt te maken met psychische aandoening

Bijna de helft van alle Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met psychische klachten. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Om het gesprek over deze klachten aan te moedigen komt het ministerie en demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis met een vervolg op de campagne ‘Hey, het is oké’.

“Vier op de tien Nederlanders zeggen: het is een privézaak, daar moet je niet zo moeilijk over doen”, zegt Blokhuis in Goedemorgen op NPO 1.

Juist dat zwijgen over mentale klachten zorgt voor een stigma, waarschuwt de staatssecretaris.

“Terwijl als je een gebroken been hebt: dan praat je. Als je er niet over praat wordt het probleem alleen maar erger.”

Onderzoek van Motivaction toont aan dat de drempel om het gesprek aan te gaan over psychische aandoeningen voor omstanders groot is. Zeven op de tien mensen hebben het idee dat vragen naar iemands of klachten heel persoonlijk is.

Daarom richt deze campagne zich niet alleen op mensen met klachten, maar ook op naasten…..

Lees verder bij de bron: WNL


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoogleraar Staats- en bestuursrecht: ‘Hoe wij door coronajaar komen, ik denk dat je er in andere landen niet mee wegkomt’

Amerikaanse toestanden, deel xxx: Gemeente Leiden weer de fout in met duizenden stempassen