in

Directeuren Belastingdienst wijzen naar Sociale Zaken in Toeslagenaffaire

e835b00929f3073ecd0b470de7444e90fe76e6d01fb9134591f1c2 640 belasting

Dat ouders in grote problemen kwamen doordat ze hun kinderopvangtoeslag volledig terug moesten betalen is te wijten aan het ‘halsstarrige’ ministerie van Sociale Zaken.

Die beschuldiging hebben twee kopstukken van de Belastingdienst geuit tijdens hun verhoor door de commissie die de toeslagenaffaire onderzoekt.

Voormalig directeur-generaal Peter Veld (Belastingdienst) en oud-directeur Gerard Blankestijn (Toeslagen) wezen tijdens hun verhoor allebei met de beschuldigende vinger naar Sociale Zaken, dat toen onder leiding stond van PvdA-minister Lodewijk Asscher.

Zij hadden naar eigen zeggen grote moeite met het stopzetten en terugvorderen van het volledige bedrag aan kinderopvangtoeslag – vaak vele duizenden euro’s – als ouders niet aan de regels voor eigen betalingen hadden voldaan.

Sociale Zaken zou als opdrachtgever van de Belastingdienst echter hebben vastgehouden aan deze ‘alles of niets’-benadering.

Haagse kopstukken op de grill: mini-enquête naar toeslagenaffaire belooft thriller te wordenBlankestijn vond toen en vind ook nu dat die opstelling ‘hard’ was.

Hij sprak erover met …

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vaccinatie 1560499753

Regeringspartij VVD denkt na over ‘indirecte vaccinatieplicht’: wie zich niet laat prikken, mag straks minder

EU 1554727095

Boerenprotesten – Nederland is braafste kind van de EU-klas