in ,

Goh van de dag! Onderzoek: UWV, SVB, Belastingdienst en DUO schieten tekort

De overheidsorganisaties UWV, , en DUO schieten tekort. De dienstverlening door deze instellingen voldoet niet aan de verwachtingen, zo blijkt uit onderzoek dat het heeft laten uitvoeren.

De oorzaak ligt ook bij de politiek: want wat politici regelen voor de samenleving, moeten de mensen achter de loketten wel kunnen waarmaken.

Onderzoekers concluderen dit over de vier grote ‘uitvoerders', die onder meer uitkeringen en toeslagen verstrekken en over de studiefinanciering gaan.

Op verzoek van het kabinet is alles op een rijtje gezet. De kritiek komt niet uit de lucht vallen. De instellingen raakten herhaaldelijk in opspraak door allerlei misstanden.

Zo schreef Trouw veel over onterecht stopgezette kinderopvangtoeslag door de Belastingdienst, die honderden mensen in de problemen stortte.

Knelpunten blijken personeelstekorten, ICT-problemen, maar ook heel ingewikkelde wetten en regels ‘waardoor af en toe mensen worden vermalen', zo erkent verantwoordelijk minister Wouter Koolmees.

Bij uitkeringsinstantie UWV bijvoorbeeld zijn er zestien verschillende regels voor verschillende soorten gedetineerden: zoals voor met, en voor zonder enkelband….

Lees verder bij de bron: Trouw


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Iedereen moet €1.645 méér gaan betalen aan de EU? Rutte, kom eens op voor de Nederlanders!

Daar begint het: Imam wil moskeeën bouwen in onze grote steden met buitenlandse geld