in ,

DNB: Herstel, maar wel kans op zeepbel; Hele economie is 1 grote zeepbel

Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank, is positief over de Nederlandse economie, maar ziet ook gevaren: door de lage rente kunnen zeepbellen ontstaan.

De Nederlandsche Bank (DNB) voorziet ondanks de geopolitieke onrust in de wereld een aanhoudend economisch herstel in Nederland. Dat zei president Klaas Knot in een toelichting op de najaarseditie van het ‘Overzicht Financiële Stabiliteit’.

De gespannen relatie van Westerse landen met Rusland heeft momenteel vooral nadelige effecten voor de Duitse economie, omdat die sterk op Oost-Europa is gericht. Nederland op zijn beurt is een belangrijke toeleverancier van bijvoorbeeld halffabricaten die verwerkt worden in Duitse exportproducten.

Volgens Knot bestaat er dan ook “enige onzekerheid” over de Nederlandse export, de groeimotor van de afgelopen jaren. “Gelukkig staan we echter niet op één been. We zien verbeteringen in de Nederlandse detailhandelssector en op de huizenmarkt.”

Lees verder via BNR Nieuwsradio.

 

Foto via banaantjens


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Pak zakkenvullen netbeheerder Liander aan

Volksvijand Plasterk houdt aantal taps AIVD geheim