in ,

ECB bespreekt acceptatie van ongewenste(junk) obligaties als onderpand

10176956703 34ba185ee7 facepalm

Nu de Fed de doos met moreel gevaar van pandora heeft geopend door het kopen van geselecteerde junk-obligaties, zou elke andere centrale bank een deel van de actie willen. En inderdaad, zoals Bloomberg meldt, zal de ECB woensdagavond een telefoontje houden waarin ze kunnen bespreken of ze schuld met een junk-rating als onderpand van kredietverstrekkers zullen accepteren .

Vertaling: de ECB staat op het punt aan te kondigen dat ze junk-obligaties accepteert als in aanmerking komend onderpand, en waarom niet: de Fed doet dit, dus is het logisch dat iedereen zich opstapelt.

Volgens Bloomberg zou de conferentie van de ECB, in een stap die vergelijkbaar is met het terugdringen door de Fed van hoogrentend papier met gevallen engelen, ‘bedoeld zijn om de bezorgdheid weg te nemen dat sommige staatsobligaties en bedrijfsobligaties binnenkort zullen worden verlaagd naar non-investment grade vanwege de kosten van de strijd tegen de pandemie van het coronavirus. ‘

Er is al een storm aan de gang: op vrijdag zal S&P de kredietbeoordeling herzien, die momenteel twee noteringen boven investment grade scoort met een negatieve vooruitzichten. Een verlaging zou een stap zijn in de richting van een mogelijke uitsluiting van de op twee na grootste economie van de eurozone van de herfinancierings- en activa-aankoopprogramma’s van de ECB, wat een crisis zou veroorzaken.

De rente op Italiaanse schulden is de afgelopen dagen gestegen. De premiumbeleggers eisen dat zij 10-jarige Italiaanse schulden aanhouden boven de stijgende dinsdag van Duitsland met 25 basispunten naar 263 basispunten, ondanks het feit dat het land een succesvolle verkoop van obligaties beheert. Door meer dan 110 miljard euro ($ 119 miljard) bijeen te brengen, herinnerde het investeerders eraan hoeveel geld ze nodig hebben. Barclays Plc ziet uitstroom van maar liefst 200 miljard euro als de rating van de natie onder investment grade wordt verlaagd.

Zoals we afgelopen weekend hebben besproken , zijn ratings in markten een urgente zorg geworden, aangezien lockdowns de grootste recessie in decennia veroorzaken. Moody’s Investors Service, die Italië in mei zal beoordelen, beoordeelt de natie op de laagste investeringsgraad. Hoewel de huidige regels van de ECB betekenen dat Italië door alle S&P, Moody’s Investors Service, Fitch Ratings en DBRS moet worden weggegooid om van haar activiteiten te worden uitgesloten, is het vooruitzicht op downgrades investeerders zenuwslopend. Een verlaging van de overheid zou doorwerken in de bedrijfsobligaties en het handelspapier dat de ECB ook koopt en neemt als onderpand.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

Photo by bigpresh cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ank Bijleveld 2018 1 e1539512302775

Bijleveld verder onder druk om burgerdoden door rapport VS

5gkg

Privacy First steunt stichting Stop5GNL bij kort geding