in

’ECB heeft weerstand tegen plannen voor fusies in bankensector’, je geld zomaar naar een ander land …

Bij de Europese Centrale Bank (ECB) bestaat weerstand tegen interne voorstellen om fusies en overnames in de bankensector te stimuleren.

Volgens persbureau Bloomberg heeft de meerderheid van de raad van toezicht van de ECB aangegeven sceptisch over of tegen de plannen te zijn.

Het bericht is gebaseerd op ingewijden. Het gaat om plannen waardoor het aan banken toegestaan wordt om tamelijk eenvoudig liquide middelen van het ene naar het andere land te verplaatsen.

De voorstellen komen uit de koker van Andrea Enria, die voorzitter is van de raad van toezicht bij de ECB. Hij ziet hierin een oplossing voor de tegenwind in de bankensector.

Europese banken hebben last van hevige concurrentie en een aanhoudend lage rente. Het realiseren van fusies en overnames is een manier voor banken om zich te versterken.

Maar slechts weinig banken lijken hier de laatste tijd in te ….

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

ER GAAT TOCH NIETS VERANDEREN!! Minister Dekker reageert op fatale ontsnapping van tbs’ers: ‘Dit moet grondig worden uitgezocht’

RIVM neemt het niet zo nauw met coronavirus