in ,

RIVM neemt het niet zo nauw met coronavirus

De manier waarop het Rijksinstituut voor en Milieu omgaat met de corona- zorgt ervoor dat ik maar tot één conclusie kan komen: het wil graag dat we allemaal corona (sorry, COVID-19!) krijgen. En snel een beetje.

Lees deze tweet maar eens van het RIVM:

“Bel alleen de huisarts als je in een gebied bent geweest waar #COVID19 heerst + koorts hebt + luchtwegklachten (hoesten/kortademigheid),” aldus het instituut. “Ben je alleen verkouden of heb je alleen koorts? Dan kun je thuis uitzieken en hoef je de huisarts niet te bellen.”

Dit slaat natuurlijk nergens op. Iedereen met ook maar een beetje verstand denkt meteen: ‘Maar wacht eens, wat als ik met één van de corona-patiënten gesproken heb en nu opeens corona-symptomen heb? Dan ben ik niet naar ‘besmet gebied’ geweest, maar de kans is wel degelijk groot dat ik het virus heb opgelopen.’

Misschien een foutje dan, van het RIVM?

Nope. Een twitteraar sprak het instituut hier inderdaad op aan.

Het antwoord laat er geen twijfel meer over bestaan:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pistolen-Paultje
11 maanden geleden

Ik ben ook verbaasd. De hele wereld gebruikt mondkapjes en in Nederland zeggen we dat het niet helpt. Op de meeste vliegvelden wordt je temperatuur gemeten, behalve op Schiphol. Wij zijn nuchter, maar zijn wij intelligenter dan alle andere landen????

Elk land neemt preventieve maatregelen en Rutte zegt: preventie is nog niet nodig. Dan vraag ik me af: Moet preventie niet in een zo vroeg mogelijk stadium beginnen?

In China gaat alles op slot en stampen ze een ziekenhuis voor 1000 personen uit de grond in 8 dagen. Steden worden afgesloten. Preventieve desinfectie, etc. Dat is niet voor niks.

In Nederland hebben we 200 isolatiekamers wat opgeschaald kan worden als er meerdere mensen op 1 kamer geplaatst worden. Dat is heel weinig.

Ik vind het RIVM en de politiek heel laks en naief. Dagelijk komen er nieuwe feiten: incubatietijd 4 weken, je kan alleen drager zijn van het virus, het is overdraagbaar van/naar dieren. Nog steeds weten we niet alle feiten, maar het RIVM zegt dat er geen preventieve maatregelen nodig zijn, geen mondkapjes, etc.

Stofmaskers (die niet tegen bacterien en virussen werken), medische mondmaskers en desinfectiegel worden verkocht tegen woekerprijzen, want er is nu al een tekort op sommige producten. De politiek zegt: U moet niet hamsteren, want dan hebben andere mensen niks….. Uhhh ja goede reden om niet te hamsteren. Iedereen zet zijn eigen gezin en familie toch op 1????

Wilma
11 maanden geleden

We weten ondertussen al lang, dat onze “regering” lak heeft aan de eigen bevolking. Ze willen ons zo snel mogelijk uit de weg geruimd hebben om plaats te maken voor de mosliminvasie e daar staan wij voor in de weg. Nu wel opeens een crisisberaad. Alle voor de schijn en verkiezingspropaganda.

’ECB heeft weerstand tegen plannen voor fusies in bankensector’, je geld zomaar naar een ander land …

De beurzen krijgen een vaccin via infuus, maar het virus woekert rustig verder