in , ,

ECB houdt rentetarieven en QE ongewijzigd, komt met eerste strategische evaluatie in 17 jaar

ECB 1569241106
3D_Maennchen / Pixabay

Zoals verwacht, kondigde de aan dat zij haar rentetarieven en QE (€ 20 miljard per maand) ongewijzigd zou houden, en herhaalde de vertrouwde voorwaartse leidraad dat “de rentetarieven op hun huidige of lagere niveaus blijven totdat de inflatievooruitzichten robuust zijn geconvergeerd naar een niveau voldoende dicht bij, maar lager dan 2% “, terwijl QE zal doorgaan” zolang als nodig is om de accommoderende impact van haar beleidstarieven te versterken, en om te eindigen kort voordat het de belangrijkste rentetarieven van de ECB begint te verhogen. ”

De Raad van Bestuur heeft met name ook aangekondigd dat hij de eerste herziening van zijn monetaire-beleidsstrategie voor het eerst sinds 2003 zou lanceren in een heroverweging na jaren van radicale monetaire stimulans om de te doen herleven .

De instelling zei dat het details over de reikwijdte en het tijdschema van de oefening vandaag om 15.30 uur in Frankfurt zal verstrekken in een persbericht, na de persconferentie van Lagarde.

Zoals Bloomberg opmerkt, omvatten haar inspanningen om de ECB te moderniseren mogelijk het resetten van de inflatiedoelstelling van “onder maar dicht bij 2%”, het bestuderen van alternatieve maatregelen voor prijsgroei en het beoordelen van haar beleidsinstrumenten.

Ze profiteert van tekenen dat een diepe malaise in de in de economie van 19 landen het dieptepunt bereikt voordat het de arbeidsmarkt en consumentenuitgaven meer schade berokkent.

Dat moet beleidsmakers in staat stellen zich te concentreren op de evaluatie, die het grootste deel van het jaar zal duren en ook kwesties als financiële stabiliteit, klimaatverandering en communicatie aan te pakken.

Volledige verklaring hieronder ( link ):

Tijdens de vergadering van vandaag heeft de Raad van Bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) besloten dat de op de basis-herfinancieringstransacties en de rentetarieven op de marginale beleningsfaciliteit en de depositofaciliteit ongewijzigd zullen blijven op 0,00%, 0,25% en -0,50% respectievelijk.

De Raad van Bestuur verwacht dat de belangrijkste rentetarieven van de ECB op hun huidige of lagere niveaus blijven totdat hij de inflatievooruitzichten robuust heeft zien convergeren naar een niveau dat voldoende dicht bij maar onder 2% ligt binnen zijn projectiehorizon, en een dergelijke convergentie is consequent weerspiegeld in onderliggende inflatiedynamiek.

De Raad van bestuur zal netto aankopen blijven doen in het kader van zijn programma voor de aankoop van activa (APP) in een maandelijks tempo van € 20 miljard.

De Raad van Bestuur verwacht van hen dat ze zo lang blijven lopen als nodig is om de accommoderende impact van haar beleidstarieven te versterken, en dat ze zullen stoppen kort voordat hij de belangrijkste rentetarieven van de ECB begint te verhogen.

De Raad van Bestuur is voornemens om de hoofdbetalingen van vervallende effecten die krachtens de APP zijn gekocht, gedurende een langere periode na de datum waarop hij de basisrentetarieven van de ECB begint te verhogen, volledig te herinvesteren, en in elk geval zo lang als nodig om gunstige liquiditeitsvoorwaarden en een ruime mate van monetaire aanpassing handhaven.

De Raad van Bestuur heeft ook besloten een evaluatie van de monetaire-beleidsstrategie van de ECB te starten. Nadere details over de reikwijdte en het tijdschema van de beoordeling zullen vandaag om 15.30 uur in een persbericht worden gepubliceerd.

De president van de ECB zal de overwegingen die aan deze beslissingen ten grondslag liggen, vandaag toelichten op een persconferentie die vandaag om 14:30 CET begint.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
wiebes

Minister Wiebes zet aanval op gezin in: alle moeders voltijds aan de slag

vraagteken 300x200

UPDATE: Wat krijgen we nou? Op het corona-virus rust een Engels patent