in ,

Minister Wiebes zet aanval op gezin in: alle moeders voltijds aan de slag

“Het is niet aan de om zich te mengen in legitieme persoonlijke keuzes”, schrijft minister Wiebes van Economische Zaken in zijn brief aan de Tweede Kamer, waarin hij zijn strategie voor uiteenzet.

Het woord “keuzevrijheid” valt opvallend vaak als hij op pagina 12 en 13 van die brief omzichtig het thema (deeltijd)werk aansnijdt.

Loodzware belastingboete

Je vraagt je af hoe een minister het met droge ogen over “legitieme persoonlijke keuzes” kan hebben, als juist bekend is geworden dat de regering óók in 2020 van de kostwinner weer zes keer zoveel belasting zal opeisen als zij doet van tweeverdieners die samen evenveel verdienen als die ene kostwinner, zoals het Reformatorisch Dagblad op 13 november berichtte.

Met andere woorden: deze regering van ‘keuzevrijheid’ straft eenverdienersgezinnen met een loodzware belastingboete.

Tweeverdieners de norm

Deze structurele , die jaar in jaar uit doorgaat en maar niet beëindigd wordt, komt in Wiebes’ brief niet eens ter sprake.

Nee, waar de minister mee zit, zijn de ‘deeltijdwerkers’, en dan vooral deeltijdwerksters.

Hoewel tweeverdieners de norm zijn geworden, dankzij de jarenlange fiscale discriminatie van het klassieke kostwinnersgezin, is dat deze minister niet genoeg.

Het zit hem dwars dat de decennia van  ….

Lees verder bij de bron: Gezin in Gevaar

Photo by Sean MacEntee


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vangils
1 jaar geleden

Die kwiebes

Wilma
1 jaar geleden

Dat ze eerst zelf maar eens echt gaan werken voor een schijntje en niet om te appen tonnen krijgen. Dat klaagt dan ook nog dat er niet genoeg kinderen geboren worden. Doet hij dat ook met de moslims? Dacht het niet, de criminele hypocriet.

Geef antwoord Minister !!!
1 jaar geleden

Misschien kan de minister eens uitleggen hoe het kan dat bij onze voorouders en ouders een kostwinner voldoende was om goed van te leven. Moeder de vrouw was thuis en zorgde voor het huishouden en de kinderen. Maar nu na decennia giga technische ontwikkeling jaren met volop computers, automatisering, massa fabrikage, zware machines, container vervoer, invoer uit lage lonen landen, supermarkten zonder bediening zou dat niet meer lukken? Erger nog: onze kinderen staan vakken te vullen en mensen zijn 24 uur per dag oproepbaar voor hun werk via hun mobiel.

Mijnheer de Minister : ik zal direct het antwoord geven: ER GAAT IETS GIGANTISCH FOUT !!! AL JAREN. Ik zal ook direct vertellen waar: de rijken zijn de afgelopen decennia zeer veel rijker geworden en de burgers armer. De welvaart blijft hangen bij de grote bedrijven en banken ….
Produktie vindt plaats in lage lonen landen en produkten worden met giga marge verkocht in de rijke landen. En waar blijft het verschil? Banken werken met fractionele reserve (dus zij printen gratis geld) en beleggen met enorme risico’s. Gaat het goed is de winst voor de bank en gaat het fout dan betaalt de burger. Er klopt helemaal niets van !!!
De man en de vrouw in loondienst worden afgeperst om tegen zo laag mogelijk salaris te werken omdat anders zijn of haar baan verdwijnt naar een lage lonen land.
En wie betalen de voorzieningen voor honderd duizenden migranten die hier nooit zullen integreren? Burgers hebben vanaf het begint gewaarschuwd dat dit niet zou gaan werken …
Gevolg is dat de gevangenissen vol zitten en vrouwen niet meer over straat durven.

Dus mijnheer de minister : ZOEK DAT EENS UIT EN KOM DAT EENS UITLEGGEN !!!
En vraag Rutte om op te stappen !!!!

MH17 ramp – een pion in het geopolitieke schaakspel van grootmachten

ECB houdt rentetarieven en QE ongewijzigd, komt met eerste strategische evaluatie in 17 jaar