in , ,

ECB strekt tentakels uit en wordt een politieke moloch

Vroeger waren centrale banken – idealiter – bedaarde organisaties die zich keurig aan hun mandaat hielden. De Europese laat dit achter zich en bemoeit zich op allerlei beleidsterreinen met politieke aangelegenheden, als een soort vierde macht binnen de EU.

De voorgeschreven rol van een  ligt vast in haar statuten: de waarde van de valuta te stabiliseren en behouden.

Lees dit ook!  Rapport over milieunormen vliegtuigen blijft geheim

Daarnaast brengt de monetaire middelen in omloop en zorgt voor geld als smeermiddel voor transacties tussen partijen.

De bank heeft toezicht op banken, zorgt voor een solide bankwezen en een betrouwbaar betalingssysteem. Dit is een ondersteunende en faciliterende taak..

Dit stadium is de ECB lang gepasseerd, Onder leiding van Mario Draghi werd een ongekend monetaire ingezet na de financiële crisis met extreem ruim monetair beleid en grootschalige aankopen van schulden van overheden en bedrijven.

Lees dit ook!  Schijnheilig, sinds 2007 al afbraak door D66: Pechtold bezorgd over middeninkomens

Draghi’s opvolger Christine Lagarde – geen bankier – zet de voet nog fermer op het gaspedaal, zoals ze gewend was bij haar vorige werkgever, het Internationaal Monetair Fonds.

De ECB als onafhankelijke, neutrale, monetaire autoriteit is daarmee voorgoed verleden tijd. Zelfs de Duitsers zijn murw gebeukt en hebben het hoofd vrijwel in de schoot gelegd.

Vloeken in de kerk
In een niet zo grijs verleden was het financieren van overheidstekorten door de vloeken in de kerk.

Inmiddels staat meer dan 30 procent van de -overheidsschulden op de balans van ….

Lees verder bij de bron: Veren Of Lood


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
JohnC
1 maand geleden

Bankiers en woekeraars zijn nooit populaire beroepen geweest en zijn vanaf de oudheid met argwaan en antipathie bekeken. Vanaf het begin is geld lenen synoniem geweest met afpersing, corruptie, misbruik maken van de situatie, intriges, misdaad en enorme ellende.
En dan de naam woekeraar al ….die naam klinkt niet echt als een helper in nood.
En dat Jezus de tafels van de geldwisselaars in de tempel omver smeet zal ook zijn redenen gehad hebben.
Geld heeft voor mensen als bankiers iets zo verslavends dat het enige dat ze willen is meer en het geeft niet meer hoe je het krijgt …. zo zelfs dat men uiteindelijk voor niets meer terug deinst. Was dat de reden dat zij Satan opzochten?
En het is helemaal fout gegaan toen banken ongedekt geld uitgaven. Het zogenaamde fiat systeem.
En zelfs toen was het niet genoeg want banken zorgden ervoor dat oorlogen ontstonden omdat dat zo’n profijtelijke business is. Je zorgt er voor dat met wapens, die uiteindelijk door de burgers worden betaald, dat hun huizen kapot worden geschoten en ook dat mogen de burgers betalen. En overheden en burgers van beide partijen lenen geld bij de banken ….
Was het bankier Ronald Bernard niet die vertelde dat om werkelijk grote zaken te kunnen doen je geweten in de ijskast moest zetten.

In plaats dat overheden (die door de burgers worden betaald en van wie mag worden verwacht dat zij de belangen van de burgers behartigen) er voor zorgden dat de banken moesten voldoen aan zeer strenge regels en continu werden gecontroleerd is het ongekeerde gebeurd. De banken werden zo groot en machtig dat zij regeringen onder druk konden zetten. Niet onwaarschijnlijk door omkoping en chantage.

De EU is opgericht door de banken en grote corporaties en is een niet door de burgers gekozen organsatie. NL burgers hebben in een referendum tegen de EU grondwet gestemd waarop Balkenende tegen de wil van de burgers in Lissabon bij het kruisje heeft getekend. Hoe kan dat?
De EU begon al direct met de invoering van de euro waarbij al direct vreemde regels werden bedacht die de hoogst mogelijk discipline van de landen vroeg en waarvan de partijen achter de EU wisten dat op die manier de EU feilloos naar een failliet kon worden geleid …..
De EU technocraten hebben geleidelijk aan steeds meer bevoegdheden naar zich toe gehaald en de afgelopen jaren hebben de geld print machines voluit gestaan. Precies wat je mocht verwachten van de banken. Want de boel moet kapot zodat zij de macht kunnen overnemen.

Het is hoog tijd dat mensen massaal wakker worden en zien dat de puinhoop in de wereld, inclusief covid, is opgezet door de banken en grote corporaties. En overheden hebben de kant gekozen van de banken en corporaties.

De burgers hebben een heel groot voordeel: zijn zijn verre in de meerderheid. Het grote probleem is alleen dat nog veel te veel mensen slapen. Die moeten nog wakker worden en vandaar dit bericht en veel andere berichten op de deze site ….

brown rabbit

De cultus van WTF

drone flying under white sky

Politie als voyeur; houdt naturisten met drone in het oog! Willen we deze controle wereld wel?