in , ,

Een jaar na orkaan Haiyan is het hulpgeld er nog steeds niet

Het is een jaar geleden dat de orkaan Haiyan de Filipijnen trof en 6.340 mensen om het leven kwamen. In de stad Tacloban zijn de sporen die het natuurgeweld achterliet nog overal zichtbaar, schrijft de Volkskrant. Te meer, omdat het hulpgeld voor de nog altijd op zich laat wachten.

De burgemeester van Tacloban Alfred S. Romualdez: ‘Wij hebben 14.500 huizen nodig. Er zijn er 10.000 toegezegd, maar pas 1.000 zijn er in aanbouw.' De kans op nieuwe sponsors wordt steeds kleiner, beseft hij. Hulporganisaties beginnen al te vertrekken. ‘Zij gaan naar andere rampen. Haiyan is niet de enige. Daar zijn wij op voorbereid.'

Veel vertrouwen hebben de inwoners overigens ook niet in hulporganisaties. In de wijk Bay Bay wonen de mensen nog steeds in tenten. Pas na elf maanden is nu een hulporganisatie begonnen met het uitdelen van materiaal voor de bouw van kleine huizen. Als de geraamtes er staan komt er meer materiaal, is hen beloofd.

Lees verder via Wel.nl.

 

Foto via EU Humanitarian Aid and Civil Protection


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

“Tetanusvaccin maakt miljoenen Keniaanse vrouwen onvruchtbaar”

9 technologieën die straks in je lichaam zitten