in ,

Er wordt toch een soort EPD doorgedramd: Kabinet gaat uitwisseling patiëntgegevens coördineren

Artsen, ziekenhuizen en andere medici krijgen landelijke voorschriften over het uitwisselen van  gegevens over patiënten. Dat moet de kwaliteit van de zorg verbeteren.

Patiënten hoeven dan niet meer steeds hetzelfde verhaal te vertellen aan opeenvolgende artsen.

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg wil dit regelen in de Elektronische gegevensuitwisseling in de zorg. Het gaat om een raamwet.

De uitgewerkte eisen wil hij later regelen in zogenoemde algemene maatregelen van bestuur die makkelijker te wijzigen zijn dan een wet.

Gegevensuitwisseling in de zorg is een brisant onderwerp. In 2011 verwees de Eerste Kamer een wetsvoorstel over een elektronisch patiëntdossier naar de prullenmand.

Sindsdien mag het van het parlement niet het voortouw nemen, maar wel de regie voeren als het ‘zorgveld' daarom vraagt.

Nu is dat zover. ‘Door te regelen', schrijft Bruins in zijn conceptwetsvoorstel, ‘hoe gegevens moeten worden uitgewisseld kunnen de randvoorwaarden worden gesteld om goede zorg te verlenen. Met elektronische gegevensuitwisseling kan hierin veel winst bereikt worden.'

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Controlestaat: ANPR-camera’s registreren 135 miljoen kentekens per maand!

Open grenzen, handig! Diefstal E-bike explodeert, dieven blijken in 95% van de gevallen Oost-Europeanen