in ,

Er wordt toch een soort EPD doorgedramd: Kabinet gaat uitwisseling patiëntgegevens coördineren

Artsen, ziekenhuizen en andere medici krijgen landelijke voorschriften over het uitwisselen van  gegevens over patiënten. Dat moet de kwaliteit van de verbeteren.

Patiënten hoeven dan niet meer steeds hetzelfde verhaal te vertellen aan opeenvolgende artsen.

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg wil dit regelen in de Elektronische gegevensuitwisseling in de zorg. Het gaat om een raamwet.

De uitgewerkte eisen wil hij later regelen in zogenoemde algemene maatregelen van bestuur die makkelijker te wijzigen zijn dan een wet.

Gegevensuitwisseling in de zorg is een brisant onderwerp. In 2011 verwees de Eerste Kamer een wetsvoorstel over een elektronisch patiëntdossier naar de prullenmand.

Sindsdien mag het kabinet van het parlement niet het voortouw nemen, maar wel de regie voeren als het ‘zorgveld’ daarom vraagt.

Nu is dat zover. ‘Door te regelen’, schrijft Bruins in zijn conceptwetsvoorstel, ‘hoe gegevens moeten worden uitgewisseld kunnen de randvoorwaarden worden gesteld om goede zorg te verlenen. Met elektronische gegevensuitwisseling kan hierin veel winst bereikt worden.’

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 jaar geleden

Nog meer dictatuur en slavernij. We hebben totaal niets meer over ons eigen te zeggen. WEG met dat criminele zooitje en wel zo snel mogelijk.

Nederlanddn ontmenselijkt in hoog tempo
1 jaar geleden

De overheid interesseert het helemaal niets of mensen gezond zijn. Het gaat er ook niet om of wegen veilig zijn en er weinig verkeersdoden zijn. Het gaat er zelfs niet om om geld te besparen. Het gaat de overheid er alleen maar om van Nederland een land te maken waar een super groot computer systeem het gehele land regelt. Waar oneindig veel informatie aanwezig is die op alle mogelijke manieren gebruikt wordt.

Geen behoefte meer aan een overheid met ambtenaren maar slechts wat systeem analisten. Computer algoritmes en artificial intelligence regelen alles van belastingen, boetes, pensioenen uitkeringen, ziektes, energie verbruik, water, afval, begrafenissen …..ALLES ALLES ALLES

Waar bedrijven vroeger de fabrieken optimaliseerden is het nu de overheid (lees grote banken en grote corporaties) die Nederland en zijn burgers ziet als een fabriek. Een en ander volledig naar het model van de Nieuwe Wereld Orde of NAZI rijk II.

De overheid heeft al het werk zoals gezondheidszorg, energie, dijken geprivatiseerd, zodat zij zich volledig kan concentreren op deze overgang naar een totaal ontmenselijkte maatschappij. Je ziet dat al bij de verkeersboetes ….. De manier waarop je als mens behandeld wordt is bij de beesten af. Bezwaarschriften worden alleen behandeld vanuit de vraag of het feit is gepleegd of niet en gesignaleerd is door een camera. Argumenten tellen niet. Het systeem bepaalt !!!!

Mensen worden geëxploiteerd en gezien als stukje in een systeem.

Dat de maatschappij volledig ontmenselijkt deert de overheid totaal niet. Heeft het ook nooit gedaan. Wanneer de burgers realiseren dat zij opgesloten zijn in een ziek systeem zo treffend door Orwell beschreven in zijn boek 1984 dan is er geen weg terug. We leven in een gevangenis die we nota bene zelf betalen en zelfs zelf hebben gebouwd ……

De mensen zijn het speeltje van een computersysteem geworden met een klein fascistische top. Nederland is bij uitstek het land waar dit alles wordt uitgeprobeerd zodat het straks in de hele EU kan worden uitgerold. De natte droom van Rutte en de globalisten !!

Wordt wakker, denk er over na, praat er over met vrienden en familie en kom in actie.
De Nieuwe Wereld Orde moet worden gestopt !!!!

S
Antwoord aan  Nederlanddn ontmenselijkt in hoog tempo
1 jaar geleden

PINOKKIO`S ZITTEN TE GRAAIEN AAN DE TOP!! VOLGENDE VERKIEZING, IEDEREEN WEG STEMMEN VAN DIE TOP!!
HUN KRIJGEN TOCH WEER EEN NIEUWE BAAN IN BRUSSEL!! DAN IS HET TE LAAT VOOR ONS LAND….MENSEN.

WIJ MOETEN MET ELKAAR IN ACTIE KOMEN,EN NET ZOLANG DOORGAAN TOT ZE GEHOOR AANGEVEN!! HET GAAT OM ONS PRIVACY DAT NOG ALTIJD IS GESCHONDEN!!! DE OVERHEID MAG NIET OVER ONS BESLISSEN.! HET MOET NU GESTOPT WORDEN, OOK 5G!!
DE BURGERS ZIJ MELKKOE VAN DE REGERING, ZOALS ALTIJD!… MENSEN KOM IN ACTIE!!

Controlestaat: ANPR-camera’s registreren 135 miljoen kentekens per maand!

Open grenzen, handig! Diefstal E-bike explodeert, dieven blijken in 95% van de gevallen Oost-Europeanen